VIMBLDON: Branilac titule sprečio novo iznenađenje!

Španski teniser Karlos Alkaraz prošao je u treće kolo grend slem turnira u Londonu. On je posle pet setova savladao američkog igrača Frensisa Tijafoa. Duel je obilovao uzbuđenjima gde se svetslo broj 3. bolje snašao, iako je imao set zaostatka.

Po setovima 5:7, 6:2, 4:6, 7:6 (2), 6:2

U šestom gemu prvog seta, Alkaraz je napravio brejk za 4:2. Amerikanac je odmah uzvratio i poravnao na 4:4. Pomučio se Alkaraz da povede 5:4. Onda je Tijafo napravio još jedan brejk i poveo sa 1:0.

Španac nije ponovio istu grešku iz prvog seta. U drugom je poveo 4:2 i odmah potvrdio brejk za tri gema viška. Novim oduzetim servisom je izjendačio na 1:1.

Tijafo je prvi stigao do brejka u sedmom gemu trećeg seta i poveo sa 5:3. Iskoristio drugu set loptu i vratio prednost na svoju stranu.

U deset gemova četvrtog seta, niko nije imao brejk loptu, pa se igrao taj brejk. Španac je brzo poveo sa 5:0. Tek tada je Tijafo upisao prvi poen za 5:1. Alkaraz uveo duel u peti, odlučujući set.

Na startu petog seta, branilac titule napravio je brejk i poveo 3:1. Duplim brejkom je stigao do 5:1. Do kraja meča, Tijafo je osvojio samo još jedan gem.

U borbi za osminu finala, Alkaraz će igrati sa pobednikom meča Umber (Francuska) – Nakašima (SAD).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fudbaleri iz Gane stižu u Humsku!

Fudbalski klub Partizan sklopio je ugovor o saradnji sa Benabom, klubom iz Gane. Ugovor podrazumeva dolazak mladih fudbalera iz ovog...

POVEZANE OBJAVE