EURO 2024: Gakpo i Verbrugen zakazali duel sa Engleskom! (VIDEO)

Fudbaleri Holandije poslednji su učesnici polufinala Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Savladali su Tursku sa 2:1 nakon veoma uzbudljivog meča i gola zaostatka. To im je prvo polufinale EP nakon 20 godina i onog 2004. u Portugalu.

Holanđani su u prvih 20 minuta imali više udaraca i posed lopte na svojoj strani. Bez konkretnih prilika. Dalje se nastavilo sa sličnim tempom.

Ali, prvi šut u okvir gola nekog od timova bio je i pogodak. Akajdin je u 35. minutu doneo prednost ekipi Vićenca Montele. Nakon ubacivanja Arde Gulera, našao se sam pred golom Verbrugena i zakucao loptu u mrežu.

To je bio i jedini pogodak u prvom delu.

U drugom poluvremenu su Holanđani izjednačili. Egal im je doneo Stefan De Fraj u 70. minutu. Takođe glavom i to nakon kombinacije posle kornera.

Potom su izabranici Ronalda Kumana potpuno preokrenuli. Pogotkom fenomenalnog Kodija Gakpa u 76. minutu. Dumfris je prošao po levoj strani i uputio pas, lopta prošla čitavu odbranu, a igrač Liverpula zahvatio loptu u padu. Za četvrti pogodak na turniru.

Potom je Turska uporno napadala u želji da izjednači. Imali su odličnu šansu, a udarac Kiličsoja odbranio je Verbrugen. Holandija se potom odbranila i zakazala susret sa Engleskom. Taj meč polufinala igra se 10. jula.

Dan ranije, 9. jula Španija igra sa Francuskom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ĐOKOVIĆ ZAVRŠIO SA DEJVIS KUPOM: Spektakl protiv Bugarina u Sofiji (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković, pomogao je Srbiji da obezbedi opstanak i bori se za finalni tutnir Svetske grupe Dejvis...

POVEZANE OBJAVE