EURO 2024: Švajcarci će sanjati promašaje, Englezi kroz penal dramu do polufinala! (VIDEO)

Fudbaleri Engleske treći su polufinalisti Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Slavili su protiv Švajcarske posle jedanaesteraca. U regularnom toku, bilo je 1:1, a promašaji Švajcaraca u finišu drugog produžetka su ih koštali plasmana među četiri najbolje ekipe starog kontinenta.

U prvih 15 minuta meča nije bilo konkretnih šansi. Već samo pokušaja ubacivanja ili blokiranih udaraca. Kejn je pao u 17. minutu, a sudija nije svirao ništa iako su Englezi tražili penal.

Duel je nastavljen u istom ritmu bez šansi. Jedino je za poluvreme požuteo Fabijan Šer. Englezi su više držali loptu u nogama, a nijedna ekipa nije uputila šut na gol.

Velikih šansi nije bilo ni u prvih 15 minuta nastavka duela. Sajdžije su prve došle do vođstva. Endoj je uposlio Emboloa u 75. minutu. Gordi Albion je vrlo brzo uzvratio. Bukajo Saka je poravnao pet minuta kasnije. Oba gola, posle defanzivnih propusta.

Više nije bilo šansi i duel je otišao u produžetke, treći u četvrtfinalnim okršajima. Englezi su u produžetku imali dve šanse. Zomer je odbranio udarac Rajsa, a Belingemov šut je izblokiran. U drugom produžetku su pred kraj Švajcarci imali dve kolosalne prilike. Šaćiri je iz kornera pogodio prečku, a Amduniju je Pikford zaustavio udarac u 119. minutu. Ništa se nije desilo za minut nadoknade, pa se pristupilo izvođenju penala.

Palmer je bio siguran u prvom udarcu za Engleze. Pikford je zaustavio udarac Akanđija. Prednost Gordom Albionu doneo je Belingem. Fabian Šer bio je precizan. Potom je za Englesku bio siguran Saka. Šaćiri je dao gol za nadu Sajdžija. Ajvan Toni, bio je precizan. Kao i Amduni. Plasman Engleske u polufinale, doneo je Trent Aleksander Arnold.

Oni će igrati sa pobednikom meča Holandija – Turska. Prvi duel polufinala 9. jula igraju Francuska i Španija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Srpski džudista suspendovan jer se prekrstio pre borbe! (VIDEO)

Srpski džudista Nemanja Majdov suspendovan je na 5 meseci od strane Svetske džudo federacije iz više nego neverovatnog razloga....

POVEZANE OBJAVE