GDE I KADA: Ovo su polufinalni parovi Evropskog prvenstva

Šampionat starog kontinenta u Nemačkoj ušao je u samu završnicu.

Nakon večerašnjih duela, znamo koje četiri ekipe će igrati u polufinalu.

Holanđani su zakazali duel sa Engleskom. Nakon preokreta savladali Tursku sa 2:1. Nešto ranije, Engleska je kroz penal seriju eliminisala Švajcarsku. Taj polufinalni meč igra se 10. jula od 21 čas u Dortmundu.

Lale su u grupi pobedili Poljsku 2:1, igrali nerešeno sa Francuskom (0:0) i izgubili od Austrije (3:2). U osmini finala, porazili su Rumuniju sa ubedljivih 3:0. Gordi Albion je pobedio Srbiju 1:0 i potom remizirali sa Slovenijom i Danskom. Onda su uspeli da u poslednjim sekundama obezbede produžetak protiv Slovačke u osmini finala. Sada su opet igrali produžetak, a u penal seriji istakao se Džordan Pikford.

Španci su najviše pokazali od svih do sada na turniru. U četvrtfinalu eliminisali domaćina sa 2:1 nakon gola u poslednjem minutu drugog produžetka. Pre toga lako savladali u grupi Hrvatsku, Albaniju i Italiju bez primljenog gola. U osmini finala sa 4:1 savladali Gruziju.

Francuzi su od svih polufinalista imali najneobičniji put. Do plasmana među najbolja četiri tima došli su bez gola iz igre. Remiji sa Poljskom i Holandijom. Pobeda protiv Belgije i Ausrije, ali auto golovima.

Duel Francuske i Španije igra se pre onog Holandije i Engleske. Tačnije, 9. jula od 21 sat u Minhenu. Prenosi su omogućeni na RTS i Arena premium kanalima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Parma ponovo poražena nakon crvenog kartona i preokreta, slavio i Lacio (VIDEO)

Danas su odigrane poslednje dve utakmice 4. kola Serije A, a pobede su upisali Udineze i Lacio. Udineze je nakon...

POVEZANE OBJAVE