LUKA SA SLOVENCIMA NEMOĆAN: Janis i Grčka sa +28 do finala!

Košarkaši Grčke plasirali su se u finale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. U polufinalu, deklasirali su Sloveniju sa 96:68. Već u prvoj četvrtini najavili kako će ovaj duel dalje da teče. Do kraja, rutinski održali prednost i čekaju rivala u duelu odluke.

Domaćini su mnogo bolje počeli susret. Već na polovini prve deonice imali dvocifren višak (15:4). Slovenci su donekle uspeli pronaći napadački ritam posle toga. Ali je Grčka i na to imala odgovor i ubacila im za 10 minuta igre 32 poena.

Izabranici Vasilisa Spanulisa su sa efikasnom igrom nastavili i u drugoj deonici. Stigavši do maksimalnih +21 (39:18). Slovenci pokušavali da smanje razliku, a na poluvreme otišli su sa -14 (47:33). Prednjačio je Janis sa 11 poena kod Grka. Nibo i Dončić sa po 10 kod Slovenaca.

U drugom poluvremenu, Grci nisu spuštali nogu sa gasa, već su održavali dominantnu prednost. Stigla je i do 30 poena viška u korist Helena. Koji su potom mirno priveli susret kraju.

Najbolji kod pobednika, bio je Vokap sa 19 poena, Janis Adetokumbo dodao je 13 koševa . Slovence je predvodio Dončić sa 21 poenom i Nibo sa 17 koševa.

Grčka u finalu čeka pobednika meča Hrvatska – Dominikanska repulika koji se igra od 20 časova. Pobednik ovog turnira, ide u grupu sa Kanadom, Australijom, i najboljim sa turnira u Valensiji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Parma ponovo poražena nakon crvenog kartona i preokreta, slavio i Lacio (VIDEO)

Danas su odigrane poslednje dve utakmice 4. kola Serije A, a pobede su upisali Udineze i Lacio. Udineze je nakon...

POVEZANE OBJAVE