NOVI IZGUBLJEN SET: Đoković zakazao derbi sa Runeom!

Srpski teniser Novak Đoković, plasirao se u osminu finala Vimbldona.

Nakon četiri seta slavio je protiv Australijanca Alekseja Popirina. Po setovima 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (4). Rival je prikazao dobru igru, ali je prošlogodišnji finalista bio bolji kada je bilo najpotrebnije.

Naš igrač je sigurno osvojio prvi servis gem. I Australijanac takođe. U prvih pet gemova nije bilo prilike za brejk. Đoković je pretio u petom gemu, ali nije uspeo da povede i Popirin stiže do 3:3. Potom je imao i brejk loptu na servis Đokovića koju je iskoristio i poveo 5:3 vezavši tri gema.

Zadržao je servis kada je trebalo, i poveo australijski igrač sa 1:0 u setovima. Drugi je počeo sigurnim servis gemom Đokovića. Popirin nije popuštao u ritmu i odmah izjednačio. Za to vreme, Đoković je nastavio da se muči, i uspeo je da dobije drugi svoj servis gem. Onda je, tek sredinom drugog seta, Nole došao do prvih brejk lopti.

Iskoristio je prvu i poveo 3:1. Popirin poveo 0:30, i nakon borbe, stigao je Đoković do tri gema prednosti potvrdivši stečeno. Imao je potom i brejk loptu za 5:1, ali je Popirin smanjio na 4:2. Tokom njegovog gema, susret je prekinuo aplauz publike koji su ispratili plasman fudbalera Engleske u polufinale Evropskog prvenstva.

Posle toga je Đoković ubrzo izjednačio na 1:1 u setovima. Poboljšao je igru i odmah na startu trećeg seta poveo 2:0. Prednost brejka je bila dovoljna da naš igrač potpuno preokrene i povede 2:1 u setovima.

Na početku četvrtog, oba igrača su bila sigurna na servis. Popirin vratio deo igre iz prvog seta i nije dozvoljavao brejk lopte. Ali jeste tri vezane za Đokovića u 10. gemu, ali ih je Australijanac spasao i poveo 6:5. Đoković taj deo susreta uveo u taj brejk.

Đoković je prvi stigao do mini brejka i vrlo brzo stigao do četiri meč lopte (6:2). Prvu na servis rivala je propustio. Prvu na svoj iskoristio je za plasman u naredno kolo.

Protivnik u osmini finala mu je Helger Rune koji je posle pet setova savladao Francuza Kventina Alisa iako je gubio 2:0.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ĐOKOVIĆ ZAVRŠIO SA DEJVIS KUPOM: Spektakl protiv Bugarina u Sofiji (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković, pomogao je Srbiji da obezbedi opstanak i bori se za finalni tutnir Svetske grupe Dejvis...

POVEZANE OBJAVE