OI KVALIFIKACIJE: Finci pretili, Španci prisebniji kad se lomilo

Košarkaši Španije plasirali su se u finale kvalifikacionog turnira za OI u Parizu čiji su domaćini. Savladali su u polufinalu selekciju Finske sa 81:74 . Uz duel koji je imao dobre periode za obe ekipe, a Furija imala sigurnu ruku u finišu sa bacanja.

U prvoj četvrtini su Finci imali +3. Onda je usledio mnogo bolji drugi period Španaca. Dobili su ga sa +11 i prešli u vođstvo.

Ali, u trećoj četvrtini su ga istopili. Jer je rival uzvratio istom merom ubacivši im 29 poena i dopustivši 18 za +3 pred poslednju deonicu igre.

U finalna dva minuta igre, oba tima ušla su poranvati 72:72. I bili su vidno nervozni zbog faulova i izubljenih lopti. Fincima je odbijen čelendž. Od trojke Madsena prošlo je više od minuta kada Vili Ernangomes Španiji donosi 74:72. Potom je dodao i slobodna bacanje za +4. Braun je doneo +6.

Jantunen je smanjio na 78:74 na 30 sekundi do kraja. Dijaz je stavio tačku na meč.

Najbolji kod pobednika, bio je Vili Ernangomes sa 28 poena. Braun i Aldama su ga pratili sa po 15 koševa. U timu Finske, Gustavson je imao 15 poena.

Španci sutra u finalu igraju protiv Bahama koji su bez problema pobedili Liban 89:72.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLE PORAZA NA STARTU LŠ: PSV ozvaničio veliko pojačanje, igraće u Beogradu!

Fudbalski klub PSV iz Ajndhovena izgubio je od Juventusa u prvom kolu Lige šampiona. Bjankoneri su slavili kao domaćini sa...

POVEZANE OBJAVE