PAMTIMO BOLNE PORAZE: Italija neće biti protivnik Srbije na OI!

Košarkaši Litvanije prvi su finalisti kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre koji se održava u Portoriku. Oni su u evropskom okršaju bili bolji od Italije sa 88:64. Od početka do kraja nisu spuštali ritam igre. Tako selekcije SAD, Srbije i Južnog Sudana znaju ko bi mogao da im bude rival u grupi, pod uslovom da Litvanci budu bolji i u finalu.

Litvanci su bolje odigrali prvo poluvreme. U obe četvrtine ubacili Azurima više od 20 poena. Imali maksimalnih +8 što su zadržali do odlaska na odmor 47:38.

Grigonis je kod Litvanaca odskakao sa 15 poena nakon prvih 20 minuta. Meli je imao 8 poena kod Italijana.

Litvanija je bolje startovala u drugom delu i povećala predost na +14 (54:40) kako se približavala polovina treće deonice. Kako se bližio njen kraj, Italijani su imali samo četiri poena nakon sedam minuta.

U poslednjem perodu su izabranici Đanmakra Poceka pokušavali meč da učine neizvesnijim. Litvanci su samo pri kraju meča još ubedljivije slavili.

Najbolji kod pobednika bio je Marijus Grigonis sa 23 koša. Jedini raspoloženi uz njega, bio je Kuzminskas sa 14 poena. Azure je predvodio Galinari sa 15 i Meli sa 10, dok je novi igrač Fenera prvih osam poena ubacio u prvom delu.

Drugo polufinale u noći između subote igraju domaćin Portoriko i Meksiko.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bogdanović veruje u ostanak Pešića, govorio i o potencijalnom sastavu za Evrobasket

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović gostovao je večeras u emisiji "Oko" na RTS-u, gde je govorio i o...

POVEZANE OBJAVE