Amerikanci žele srpskog olimpijca!

Uskoro počinju Olimpijske igre, a jedan od takmičara koji bi Srbiji mogao da donese medalju je i Stevan Mićić, koji se takmiči u rvanju slobodnim stilom.

On je rođen i odrastao u Americi, ali je kasnije prihvatio poziv da rve za Srbiju, za koju je prošle godine osvojio zlato na Svetskom prvenstvu.

U intervjuu za Novu govorio je o tome kako je došlo do promene sportskog državljanstva.

Osvojio sam za SAD bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za juniore. Tada su me kontaktirali iz Srbije: Vidimo da si ti Mićić, hoćemo da se rveš za nas, imaćeš mnogo više šansi da se takmičiš na evropskim i svetskim šampionatima. Bićeš naš momak, možemo da ti pomognemo da napreduješ, dobićeš mnogo više iskustva u mladosti, otkrio je srpski olimpijac, pa istakao da neki još uvek žele da se takmiči za Ameriku.

– Neki ljudi su bili srećni zbog mene jer me znaju sa koledža, a neki i dalje žele da se rvem za Ameriku. Sada kada sam najbolji žele da se borim za Ameriku. Nisam znao šta ću da postanem, imao sam 18, 19 godina kada sam doneo odluku. Nisam znao koliko će potrajati dok ne postanem prvak sveta, samo sam želeo svakog dana da budem bolji. Nisam hteo da razmišljam kakva će politika za pet ili šest godina, srećan sam zbog te odluke da nastupam za Srbiju – bio je to moj najbolji izbor, konstatovao je Mićić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan savladao Vojvodinu posle 8 godina!

Najveći derbi srpskog rukometa između Vojvodine i Partizana, pripao je ekipi Partizana koja je u Novom Sadu slavila sa...

POVEZANE OBJAVE