Svetski šampion “ispalio” evropskog – pronašao novi NBA klub!

Košarkaši Panatinaikosa osvojili su titulu u Evroligi i domaćem prvenstvu u prethodnoj sezoni, pa su se tako maksimalno isplatila velika ulaganja prošlog leta.

Zeleni nemaju nameru da se zaustave, pa su angažovali jednog od najboljih plejmejkera u Evropi Lorenca Brauna, ali ni tu nije kraj. Propala im je zamisao da dovedu Sašu Vezenkova, pošto će se on iz NBA lige vratiti u Olimpijakos.

Nakon toga su se okrenuli drugim NBA opcijama, ali nikako da uspeju u svojim namerama.

Prvo ih je odbio Dario Šarić, koji je potpisao za Denver Nagetse, a sada je još jedan košarkaš izabrao opciju ostanka u najjačoj ligi sveta pre šampiona Evrope.

Nisu uspeli Zeleni u nastojanjima da visoke pozicije pojačaju Danijelom Tajsom, centrom koji je bio jedan od važnijih igrača u reprezentaciji Nemačke na putu do svetskog trona na Mundobasketu prošle godine.

On će potpisati jednogodišnji ugovor sa Nju Orleans Pelikasnima, naveo je Adrijan Vojnarovski.

Tajs je iz Bamberga 2017. godine preošao u Boston, gde je proveo čak četiri sezone i imao značajnu ulogu u timu.

Nakon toga je izgubio kontinuitet, pa je često menjao klubove, nastupajući za Čikago, Hjuston, Boston po drugi put, Indijanu i, nakon pauze početkom prošle sezone, za Kliperse.

Tajs je trenutno sa reprezentacijom Nemačke, koju uskoro očekuju Olimpijske igre u Parizu

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZVEZDA DOČEKUJE BENFIKU: Delije žele da se ponovi 1984. godina, stiže specijalan gost!

Crvena zvezda sutra igra premijerni meč u novom formatu Lige šampiona. Crveno-beli će ugostiti Benfiku na stadionu "Rajko Mitić". U Kupu...

POVEZANE OBJAVE