Đoković: “Rekao sam šta sam rekao i stojim iza toga”

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković savladao je sinoć Holgera Runea i tako se plasirao u četvrtfinale Vimbldona.

Nakon pobede, svoje utiske izneo je za Sport klub.

Slabije je krenuo, osetila se nervoza kod njega, ja sam to odmah iskoristio od početka 3:0, i zadržao brejk prednosti da osvojim prvi set. Bolje je zaigrao na početku drugog seta, bio je bolji igrač, imao neke šanse. Ja sam pronalazio dobra rešenja kad je bilo važno i napravio brejk za 3:3, ključni u drugom setu. Spasao brejk loptu kada sam servirao za drugi setrekao je Đoković za “Sport klub” i dodao:

-Tu se lomio meč, to je bio momenat kada je mogao da preokrene, imao je publiku na svojoj strani, ali sam uspeo da zadržim koncentraciju i fokus i da prosto odigram peon za poen. Drago mi je da sam uspeo da ga savladam u tri seta.

O publici na Vimbldonu…

-Nije bio tornado u tom kontekstu, ali sam osetio potrebu da kažem šta osećam. Većina ljudi je osetila i videla. U početku to njihovo urlikanje je bilo ka njemu. To je okej, tolerisao sam neko vreme u tom kontekstu zajući da podržavaju njega. To je preraslo u provokaciju i neki iskaz nepoštovanja, nesportsko ponašanje i navijanje tog dela publike, nakon svake greške, svakog izgubljenog poena su to radili. To smatram da nije u redu, rekao sam šta sam rekao i stojim iza toga.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznat spisak Zvezde za Ligu šampiona: Nema štoperskog dvojca

UEFA je objavila spiskove licenciranih igrača svih timova koji će se takmičiti u Ligi šampiona. Rok za licenciranje bio...

POVEZANE OBJAVE