Ništa od Partizana: Poznati naredni koraci Pokuševskog i Bertansa

Nedavno su gotovo istovremeno iz Šarlot Hornetsa otpušteni srpski reprezentativac Aleksej Pokuševski i Letonac Davis Bertans, bivši košarkaš Partizana i ljubljanske Olimpije.

Navodno su se iz Partizana odmah raspitali da li postoji mogućnost da obukku crno-beli dres, zbog privrženosti obojice ovom klubu, ali se to, prema pisanju Mozzart sporta, neće desiti.

Obojica već imaju nekoliko ponuda iz NBA lige i ne bi trebalo da bude problema da pronađu novi klub, a ostanak u najjačoj ligi sveta je prioritet za obojicu.

Bertans je afirmaciju u Evropi stekao u Partizanu, nakon što je blistao u ljubljanskoj Olimpiji, da bi nakon dve sezone u Baskoniji prešao u NBA i nastupao za San Antonio, Vašington, Dalas, Oklahomu i Šarlot.

Prema navodima Majkla Skotoa, jedan od klubova koji žele letonsko krilo su i Njujork Niksi.

Pokuševski je pre četiri godine izabran kao 17. pik na Draftu i još uvek ima dosta kredita preko okeana, a do sada je umeo da pokaže svoje kvalitete, što u napadu, što u odbrani. Ipak, često je imao problema i sa povredama, zbog čega je propustio završnicu pretprošle sezone – u kojoj je igrao odlično – a kasnije zbog druge povrede na treningu nije nastupio ni na Svetskom prvenstvu za reprezentaciju.

Prošle sezone je potpuno izgubio mesto u Oklahomi, ali je dobio prostor nakon otkaza i prelaska u Šarlot. Ipak, promena trenera je dovela do novog otpuštanja, iako u prvi mah nije tako delovalo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fiorentina se oslobodila dvojice igrača

Fiorentina je pred kraj prelaznog roka u Turskoj uspela da se oslobodi dva igrača i da ih pošalje u...

POVEZANE OBJAVE