“SADA MI JE SVE UZEO” Oglasio se otac junaka Španije, koji je postigao gol na istom stadionu i istog dana pre mnogo godina

Fudbaleri Španije ostvarili su plasman u polufinale Evropskog prvenstva, pošto su u ćetvrtfinalu šokirali domaćina Nemačku i sve prisutne na stadionu u Štutgartu.

Tačnije, šokirao ih je Mikel Merino, fudbaler Real Sosijedada, koji je u završnici drugog produžetka postigao gol za pobedu.

Još neverovatnije od samog gola je činjenica da je 33 godina ranije na istom stadionu i istog dana gol postigao i njegov otac Anhel, a simbolično je mlađi Merino i proslavio gol na isti način.

Stariji Merino to je učinio igrajući za Osasunu u Kupu UEFA, na gostovanju Štutgartu, kada je španski klub slavio sa 3-2, a Anhel je dao drugi gol za svoj tim.

On je na zanimljiv način prokomentarisao gol svog sina, koji je ipak, s obzirom na takmičenje, važniji.

Pričali smo o tome. Još pre utakmice smo govorili: “Zamisli da uđeš u igru i da daš gol”. On je odlučan u tome da mene napravi lošim fudbalerom, u svemu me već prevazišao. Već je uradio više nego što sam ja ikada uspeo. Međutim, ja sam dao gol u Štutgartu, a on nije. To je bilo sve što mi je ostalo, a sada mi je i to oduzeo, našalio se stariji Merino, pa dodao:

To je poseban trenutak i emocije vas preplave. Njegov gol je mnogo važniji od onog što sam ja postigao ovde. Mikelov pogodak mi je momentalno postao čak i draži od mog. Videli smo se posle utakmice i baš smo se smejali. “Još jedan gol u Štutgartu, a?”. Veoma sam ponosan na njegovo ponašanje kada uđe u igru, na koliko god vremena to bilo. Nije lako nositi se sa svim ovim igračima koji su starteri u svojim klubovima, ali je na kraju nagrađen, rekao je Merino senior.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zaboravljeni košarkaš Partizana potpisao za bugarski klub

Nekadašnji centar Partizana Obrad Tomić novi je košarkaš bugarskog Akademika iz Plovdiva, u kom je već igrao ranije. Tomić...

POVEZANE OBJAVE