Selektor Argentine uporedio Kopa Amerika i EURO

Svetske šampione, reprezentaciju Argentine, večeras očekuje duel sa Kanadom u polufinalu Kopa Amerike, na kom brane titulu.

Selektor Gaučosa Lionel Skaloni je u najavi ove utakmice imao zanimljivo poređenje evropskih i američkih selekcija, odnosno Kopa Amerike i Evropskog prvenstva, koji se igraju istovremeno.

Ne smatram da je jedno takmičenje teže od drugog. Velike reprezentacije su se domogle polufinala na Evropskom prvenstvu, ali to su timovi koje smo sretali na Svetskom prvenstvu i dobro je prošlo. S druge strane, to ne znači nužno da bismo mi mogli da osvojimo Evropsko prvenstvo. Ili možda znači. Sličan je nivo. Voleo bih da jednog dana evropske reprezentacije dobiju poziv da učestvuju na Kopa Amerika i da vide kako je igrati to takmičenje, ali i obrnuto, da selekcije odavde idu na EURO. Ipak, to bi bilo Svetsko prvenstvo, zar ne? Tako da, na kraju krajeva, kvalitet je isti. Ne vidim mnogo razlike, ali to je samo moje mišljenje, smatra selektor prvaka sveta.

Ove godine Kopa Amerika igra se po nešto drugačijem principu, pa je umesto standardne dve gostujuće reprezentacije sa severnog dela američkog kontinenta, učestvovalo njih šest, a i domaćin je bio SAD. Ipak, samo se Kanada domogla polufinala, a pored njih je Kostarika prošla grupnu fazu, dok su četiri selekcije, uključujući i domaćina, ispale već u prvoj fazi.

Ne postoji prevelika razlika. Ne vidim je. Meksiko nije prošao dalje zbog jednog gola, a igrao je dobro. Imaju i njihovi timovi ozbiljan kvalitet, ništa manji nego u reprezentacijama iz Južne Amerike. Verujem da su svi slični, isto važi i za Kostariku. Igrali smo prijateljsku sa njima i nije nam bilo lako, prisetio se Skaloni.

Utakmica između Argentine i Kanade igra se od 2 časa posle ponoći po našem vremenu, a pre toga će se Španci i Francuzi u međusobnom duelu sastati u prvom polufinalu Evropskog prvenstva od 21 čas.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPROBAN RECEPT: Partizan angažovao zamenu za Markovića, uz veliku pogodnost!

Fudbaleri Partizana u nastavku szeone biće jači za mladog Mihajla Ilića, koji se vraća nakon šest meseci, kao pozajmljeni...

POVEZANE OBJAVE