Od 16-godišnjeg debitanta i najvećeg talenta Italije do ‘noge’ u Torinu: Mojze Ken ima novi klub!

Mojze Ken (23) prešao je iz Juventusa u Fiorentinu, potvrdila su u utorak službenim objavama oba kluba.

Ken je s Fiorentinom potpisao petogodišnji ugovor, a apeninski mediji otkrivaju da je vrednost transfera 13 miliona evra.

Ken je prošao Juventusovu akademiju, ali je u leto 2019. prešao u Everton. Nakon jedne sezone Everton ga je prosledio na pozajmicu u PSŽ, gde je takođe proveo jednu sezonu, pre povratka u Juventus.

Zanimljivo, u Seriji A je debitirao kao 16-godišnji tinejdžer, a nedugo nakon toga je upisao i prvi nastup u Ligi šampiona. Juve ga je 2017. poslao na pozajmicu u Veronu, a 2019. prodao ga Evertonu.

Nastupajući u Seriji A, Ken je u 114 utakmica dao 22 gola. Najefikasniji je bio u Ligi 1, gde je u 26 susreta 13 puta bio strelac, a najmanje je pogodaka, svega dva, postigao u 32 nastupa u Premijer ligi.

Fiorentina je u svojoj objavi napomenula da je urpkos svojoj vrlo mladoj dobi, Ken već osvojio tri Skudeta, dva kupa Italije, jedan superkup Italije i jedan kup Francuske.

Ken je upisao i 15 nastupa za reprezentaciju Italije, u čijem je dresu dao četiri gola.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zaboravljeni košarkaš Partizana potpisao za bugarski klub

Nekadašnji centar Partizana Obrad Tomić novi je košarkaš bugarskog Akademika iz Plovdiva, u kom je već igrao ranije. Tomić...

POVEZANE OBJAVE