Amerikanci slavili u prvoj pripremnoj utakmici, zaigrao i košarkaš Fenera!

Američka košarkaška reprezentacija, protivnik naše selekcije u grupi na Olimpijskim igrama, savladala je Kanadu u Las Vegasu sa 86-72, u prvoj pripremnoj utakmici za najveće sportsko takmičenje.

Bila je ovo svojevrsna repriza meča za treće mesto sa Svetskog prvenstva, ali je ishod bio drugačiji, doduše i manje bitan.

Uz to su drugačiji i sastavi nastupili, pre svega američki, koji ovog puta čine najveće zvezde. Sa druge strane, za Kanadu ove godine nastupa Džamal Marej, saigrač Nikole Jokića iz Denvera.

Kanađani su odlično počeli i poveli dvocifrenom razlikom u prvoj četvrtini, ali su potom posustali. U prvoj fazi drugog perioda Amerikanci su preuzeli vođstvo i održavali ga do kraja.

Najefikasniji u pobedi bio je Entoni Edvards sa 13 poena, uz 3 skoka. Entoni Dejvis zabeležio je dabl-dabl učinak sa 10 poena i 11 skokova.

Za Kanadu je Beret upisao 12 poena i 5 uhvaćenih lopti, a Dilan Bruks i Šej Gildžis-Aleksander po 10 poena.

U poslednjih nekoliko minuta utakmice selektori obe selekcije su u igru ubacili i neke od igrača koji se neće naći na Olimpijskim igrama, pa je tako za SAD zaigrao i košarkaš Fenerbahčea Najdžel Hejs Dejvis, koji je deo sparing ekipe SAD.

Amerikanci su nam prvi protivnici na Igrama, ali će se ekipa Svetislava Pešića sa njima prethodno sastati i naredne nedelje na pripremnom turniru u Dubaiju, na kom učestvuje i Australija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEMA PUNO IZBORA: Perišića želi samo jedan klub, nedavno mu je “zalupio vrata”!

Ivan Perišić je slobodan igrač nakon što je u završnici prelaznog roka isplatio Hajduku 200 hiljada evra za raskid...

POVEZANE OBJAVE