Da li znate na kom gren slemu je Đoković odigrao najviše četvrtfinala?

Novak Đoković je ove godine bio primoran da preda meč četvrtfinala Rolan Garosa, nakon što je, iako je doživeo ozbiljnu povredu, uspeo da privede meč osmine finala kraju.

To mu je bilo 59. četvrtfinale na gren slemovima, a na Vimbldonu je nedavno stigao i do šezdesetog, kada se našao u potpuno suprotnoj situaciji u odnosu na Pariz, pošto mu je Aleks De Minor predao meč zbog povrede.

Zanimljivo da Novak najviše plasmana u četvrtfinale ima na Rolan Garosu, koji je najmanje puta osvajao. Čak 18 puta je bio u najboljih osam na pariskom gren slemu.

Zatim sledi Vimbldon, na kom je Đoković 15 puta bio među osam, a tek zatim sa jednim manje Australijan open, koji je osvajao najviše puta u istoriji. Na US openu se 13 puta našao u četvrtfinalu.

Na Rolan Garosu je srpski teniser svojevremeno odigrao i svoje prvo četvrtfinale i polufinale na gren slemovima, što se dogodilo 2007. godine, kada je pariski gren slem ostao upamćen po uspesima sprpskih tenisera, što do tada nije bilo tako uobičajeno.

Tada je pored Novaka, koji je poražen od Nadala, polufinale igrala i Jelena Janković, a u prvo gren slem finale plasirala se Ana Ivanović. Na sve to je tada i Nenad Zimonjić igrao u polufinalu muškog dubla i finalu miksa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Kako ti zvuči 120.000 DINARA BONUSA? Registruj se, uplati depozit i počinje ČAROLIJA!

Spektakularna ponuda u Meridianu! Meridian ne prestaje da oduševljava svoje igrače, a u prilog tome govori nova promocija koja će...

POVEZANE OBJAVE