ĐOKOVIĆ NAKON PLASMANA U FINALE: Do žreba nisam znao da li ću uopšte igrati

Novak Đoković ponovo se plasirao u finale Vimbldona pobedom nad Lorencom Musetijem, pa ćemo u nedelju gledati reprizu prošlogodišnjeg finala, u kom će se sastati sa Karlosom Alkarazom.

Prethdone godine je Španac podigao trofej.

Nadam se da će tako biti. Alkaras je sjajan primer nekog ko kao mladi igrač lepo balansira život na terenu i van njega. Ima veliku harizmu, osmehuje se ljudima… Videćemo još mnogo toga od njega u budućnosti. Osvojiće mnogo gren slemova, ali možda ovaj za dva dana ne mora. Pa, u budućnosti, kada se penzionišem za jedno 15 godina, našalio se Novak, pa dodao ozbiljnijim tonom:

Dobio me prošle godine ovde, tako da ne očekujem ništa drugo nego veliku borbu. On je kompletan igrač, moraću da odigram najbolje što znam da bih ga pobedio, ističe Đoković.

Govorio je Novak i koliko mu znači plasman u finale.

Vimbldon je uvek ispunjenje snova za mene. Kao sedmogodišnjak u Srbiji sam gledao kako bombe lete iznad glave i sanjao da budem na najvažnijem terenu na svetu – na ovom Centralnom terenu, izjavio je Đoković.

Do pred sam početak turnira bilo je nepoznato da li će uopšte nastupiti na turniru, nakon operacije kolena.

Bilo je mnogo sumnji posle operacije. Došao sam u London osam dana pre turnira, nisam znao da li ću uopšte igrati. Bilo je do žreba sve otvoreno. Odigrao sam nekoliko trening setova sa najboljim igračima, koji su mi pokazali da sam u dovoljno dobrom stanju, ne samo da budem deo takmičenja, nego da mogu da odem daleko, prisetio se srpski teniser puta do finala.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Borac poražen u još jednom pripremnom meču sa ABA ligašem

Košarkaši Borca iz Čačka odigrali su treći pripremni meč pred početak ABA lige. Posle pobede nad Jenisejem i poraza...

POVEZANE OBJAVE