Đoković u finalu Vimbldona, sledi revanš protiv Alkaraza!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona, pošto je savladao Italijana Lorenca Musetija sa 3:0, po setovima 6:4, 7:6 (7:2) i 6:4.

Na taj način Novak je odbranio bodove od prošle godine i očekuje nas repriza prošlogodišnjeg finala protiv Karlosa Alkaraza, koji je ranije danas savladao Danila Medvedeva.

U prvom setu Đoković je napravio brejk za 4:2 i zatim ga materijalizovao svojim servis gemom, ali je prednost izgubio kada je servirao za set. Tada je Museti smanjio na 5:4, ali je Srbin ekspresno uzvratio i poveo u setovima.

Lorenco je odmah u prvom gemu drugog seta oduzeo servis Novaku, koji je uzvratio u šestom gemu i poravnao na 3:3. Do kraja seta više nije bilo brejk lopti, pa se otišlo u tajbrejk. To je ipak polje na kome je Novak najbolji, što je potvrdio i ubedljivo dobio dodatni gem.

Treći set počeo je na suprotan način od prethodnog, pošto je višestruki šampion došao ovog puta do brejka već u prvom gemu, ali Italijan, za razliku od njega, nije uspeo da nadoknadi zaostatak sve do kraja meča. Novak je imao šansu da završi meč još ranije, pošto je propustio tri meč lopte na servis rivala, da bi potom, u gemu kada je servirao za meč, spasao brejk šansu i nije dozvolio da se meč produži.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fiorentina se oslobodila dvojice igrača

Fiorentina je pred kraj prelaznog roka u Turskoj uspela da se oslobodi dva igrača i da ih pošalje u...

POVEZANE OBJAVE