PIKSIJEV IZVEŠTAJ POSLE EP: Nismo bili ni poniženi, ni nadigrani, sitnice odlučivale o konačnom plasmanu

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije danas je održao sednicu na kojoj su usvojene važne odluke.

Uprkos neuspehu na Evropskom prvenstvu, selektor Dragan Stojković dobio je poverenje čelnih ljudi srpske kuće fudbala.

On je podneo detaljan izveštaj o igrama na šampionatu Evrope. Od priprema do tri utakmice u grupi. Poraza od Engleske i remija sa Slovenijom i Danskom.

Pre ovog turnira istakao sam da je naš zajednički cilj da prodjemo grupnu fazu odnosno da se plasiramo u drugi krug takmičenja. Moram da istaknem da nisam zadovoljan rezultatom odnosno krajnjim ishodom ali isto tako želim da navedem nekoliko razloga i činjenica zašto ovo ne smatram neuspehom: 1) Nacionalni timm je uspeo da se plasirala na završni turnir pod okriljem UEFA posle 24 godine. 2) Posle dužeg vremena vezali smo dva velika takmicenja. 3) Ostvaren je kon9nuitet igranja na velikim turnirima sto donosi ogromne benefite kako savezu tako i kompletnom srpskom fudbalu. 4) Srbija se nalazi medju 24 najbolje selekcije u Evropi, navodi Stojković.

Potom je dodao:

Ako sagledamo takmičarski aspekt odnosno analiziramo turnir i grupu u kojoj smo se nalazili možemo zaključiti da su sitnice odlučivale o našem konačnom plasmanu sto pokazuje i gore navedena tabela Grupe C na početku ovog izveštaja. Brojke govore da je izuzetno mala razlika izmedju 9mova koji su se kvalifikovali i onih koji nisu.

Potom je i zaključio izveštaj:

Pokazali smo se kao jedna kompe99vna ekipa spremna i sposobna da se takmiči i nadmeće sa najboljima selekcija sa starog kon9nenta.Ponosan sam jer je ovaj 9m pokazao da je karakteran, da ima nesalomiv 9mski duh i da se bez obzira na okolnosti i situaciju nikad ne predaje. Učesće i naš nastup na završnom turniru nikako ne smemo da kazemo da je bio debakl ili katastrofa kao što to neki žele da prikažu, već samo rezultatski neuspeh gde su detalji i sitnice odlučivali. Završili smo takmičenje a da nismo bili ni poniženi ni nadigrani u bilo koja od tri meča grupne faze. Neophodno je da izvučemo pouke sa ovog takmičenja a pri tom da budemo svesni da smo se pokazali u društvu elite na više nego zadovoljavajućem nivou i da smo na najbolji mogući način predstavljali našu zemlju na najkvalitetnijem i najzahtevnijim reprezenta9vnom turniru – navodi selektor Orlova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Kvinsi Miler ima novi klub

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Kvinsi Miler novi je košarkaš filipinskog San Migel Birmena. On u ovaj klub prelazi iz...

POVEZANE OBJAVE