Srbija slavila u Francuskoj protiv domaćina Igara, Jokić nezaustavljiv!

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Francusku u Lionu sa 79-67, u utakmici odigranoj u sklopu priprema za Olimpijske igre u Parizu.

Nakon ujednačenog početka, završnica prve četvrtine pripala je Francuzima, koji su posle serije 8-0 stekli prvu dvocifrenu prednost i poveli sa 23-13 nakon slobodnih bacanja koje je ubacio Batum. Za prednost Francuza u velikoj meri bio je zaslužan i Frenk Nilikina, novi košarkaš Partizana, koji je ubacio dve trojke.

Međutim, usledio je veliki preokret naših košarkaša u drugom periodu posle neverovatne serije od 16-0! Tada su izabranici selektora Pešića stekli dvocifrenu prednost i poveli sa 39-27 u završnici poluvremena. Do tada su Francuzi upisali tek 4 poena od početka drugog kvartala, ali su se malo trgli i u posslednja dva minuta i ubacili još 5.

Međutim, na kraju poluvremena Srbija je imala najveću prednost na utakmcii posle trojke Vanje Marinkovića u završnici. Francuzi u ovoj fazi nisu pronalazili nikakvo rešenje za Nikolu Jokića, koji je igrao u petorci sa još jednim centrom, pa je tako u velikoj meri neutralisan Viktor Vembanjama.

Već na poluvremenu Jokić je bio na skok do dabl-dabla, uz čak 17 poena, dok je Vanja Marinković ubacio 8 poena. Na drugoj strani je Vembanjama, ruki godine u NBA ligi, bio dvocifren sa 12 poena, uz 6 uhvaćenih lopti.

Koliko je krenulo drugo poluvreme, Jokić je odmah uhvatio skok u odbrani i upisao dabl-dabl učinak!

Posle poena Micića i Bogdanovića, Srbija se odlepila na +17 (51-34), što je bila nova najveća prednost na utakmici. Seriju je trojkom prekinuo Geršon Jabusele.

Srbija je ipak održavala dugo dvocifrenu prednost, sve do završnice četvrtine, kada je Vembanjama pogodio trojku i smanjio na 59-52. Međutim, već početkom poslednjeg dela utakmice, Avramović je poentirao u kontri za +12, nakon što je Vambanjama pod pritiskom Jokića izgubio loptu.

Posle realizovanih slobodnih bacanja Matijasa Lesora, Francuzi su na nešto više od četiri minuta do kraja spustili manjak na 69-61, a ubrzo je novim poenima bivši centar Partizana smanjio na samo -6. Usledilo je zakucavanje Kulibalija posle promašene trojke Vembanjame, pa se ušlo u neizvesnu završnicu.

Ipak, nije trajal dugo. Seriju poena protivnika konačno je prekinuo Vasa Micić pogođenom trojkom, a dileme oko pobednika ubrzo je posle njegove asistencije otklonio Petrušev, trojkom iz ugla.

Košarkašice ubedljivo poražene od Francuske, Ivon Anderson na asistenciju do dabl-dabla

Nikola Jokić bio je najistaknutiji pojedinac utakmice sa dabl-dabl učinkom od 20 poena i 12 skokova, uz jednu asistenciju. Dvocifren u našem timu bio je i kapiten Bogdan Bogdanović sa 15 poena, uz skok i 2 asistencije.

Aleksa Avramović postigao je 9 poena i upisao 3 završna dodavanja, a Vanja Marinković 8 poena, 3 skoka i asistenciju.

U poraženom timu je Viktor Vembanjama zabeležio dabl-dabl sa 14 peona i 10 skokova, uz 3 asistencije, dok je Jabusele imao 12 poena.

Novi košarkaš Partizana Frenk Nilikina sakupio je 9 poena, 3 skoka i asistenciju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Borac poražen u još jednom pripremnom meču sa ABA ligašem

Košarkaši Borca iz Čačka odigrali su treći pripremni meč pred početak ABA lige. Posle pobede nad Jenisejem i poraza...

POVEZANE OBJAVE