UZ IZGUBLJEN SET: Španac brani titulu, čeka Đokovića ili Italijana

Španski teniser Karlos Alkaraz, braniće titulu na Vimbldonu. Nakon četiri seta, slavio je protiv Danila Medvedeva sa 3:1. Preokrenuo je, i pravio brejkove u ključnim fazama setova.

Po setovima 6:7 (1), 6:3, 6:4, 6:4

Već prvi gem je bio uzbudljiv i na razliku. Alkaraz je imao jednu brejk loptu i Medvedev poveo. Španac mnogo bio sigurniji na svoj servis. Prvi brejk, viđen je u četvrtom gemu, kada je Rus poveo 3:1. Nije uspeo da zadrži prednost, dok je branilac titule odmah brejkom smanjio. Ali je Medvedev nastavio seriju brejkova i održao vođstvo za 5:2.

Potpuno čudan set se nastavio brejkom Alkaraza, pri servisu Medvedeva za 1:0. I branilac titule je poravnao na 5:5 nakon što je zaostajao tri gema. Potom se igrao traj brejk a teniseri su po dvaput oduzeli pre toga servis rivalu, a Medvedev propustio veliku šansu.

To je nadoknadio furioznom igrom u taj brejku za 1:0.

Alkaraz je bolje počeo drugi set. Sa jednim brejkom, poveo je 4:1 branilac pehara. Imao je i 5:2, kao Medvedev iz prvog seta. Španac je posle iskoristio drugu set loptu za 1:1.

Kao i drugi, Španac je bolje počeo treći deo igre. Rano napravio brejk za 3:1. Održao stečeno i kompletirao preokret nakon izgubljenog prvog seta Alkaraz.

Odmah na startu četvrtog seta, Alkaraz oduzima servis protivniku. Ali, Medvedev odgovara i preokreće na 2:1. Branilac titule, uspeo je da napravi brejk, koji potvrđuje za 5:3. Kasnije je odservirao za trijumf i novo finale u Londonu.

Posle njih, na teren u drugom polufinalu izlaze Novak Đoković i Lorenco Museti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Borac poražen u još jednom pripremnom meču sa ABA ligašem

Košarkaši Borca iz Čačka odigrali su treći pripremni meč pred početak ABA lige. Posle pobede nad Jenisejem i poraza...

POVEZANE OBJAVE