Oglasio se Tristan Vukčević i prokomentarisao sva aktuelna dešavanja

Srpski košarkaš Tristan Vukčević napustio je Partizan u toku prošle sezone, koju je završio u NBA ligi, igrajući za Vašington Vizardse.

U najjačoj ligi sveta se pokazao sasvim solidno, a na kraju sezone je prvobitno otpušten, da bi ubrzo potom potpisao novi, izmenjeni ugovor.

On će u novoj sezoni imati društvo u vidu drugog pika sa Drafta Aleksa Sara, koji je prethdonu sezonu proveo u Pertu, u Australiji.

Poznajem Aleksa još iz Reala, dve godine smo bili saigrači. Lepo je imati nekog kraj sebe ko ti je prijatelj iz detinjstva. On je stigao u klub tokom moje druge sezone u Realu. I tada je bio veoma visok, snažan i atletski nadmoćan. Nismo imali priliku da igramo zajedno zbog razlike u godinama, ali smo odradili nekoliko treninga. Oduvek je izuzetan, ali i povučen. Pobrinuću se da se to promeni, rekao je o svom budućem saigraču srpski košarkaš, pa govorio o svom prilagođavanju.

U boljoj sam formi nego prošle sezone, odomaćio sam se. Velika je promena kada dođete iz Evrope, ali su mi utakmice u NBA i Letnjoj ligi pomogle da se prilagodim, smatra Tristan.

Prokomentarisao je i konkurenciju, sa posebnim osvrtom na novog centra Vizardsa, iskusnog Jonasa Valančijunasa.

Nisam zabrinut zbog novih igrača, ovde sam da igram košarku. Imamo veliki broj kvalitetnih centara i četvorki, sigurno ću naučiti ponešto od njih. Jonas je novo pojačanje, velikan među evropskim centrima. Jedva čekam da napredujem pod njegovim vođstvom, istakao je Vukčević.

Bilo je najava da će Vukčević steći pravo nastupa za srpsku reprezentaciju od ovog leta, ali se nije našao na spisku selektora Svetislava Pešića. Umesto toga nastupa u Letnjoj ligi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Stojković govorio o očekivanjima od duela sa evropskim šampionom

Fudbalska reprezentacija Srbije dočekuje evropskog šampiona Španiju sutra od 20.45, na startu ovogodišnje Lige nacija. Svoja očekivanja pred ovu...

POVEZANE OBJAVE