Zvezda ponovo ostala bez titule

Dok Novak Đoković bije bitke za povratak vimbldonske titule, odigrano je i ekipno prvenstvo Srbije u tenisu.

Novi-stari šampion je subotički Spartak, koji je u reprizi prošlogodišnjeg finala savladao Crvenu zvezdu sa 4-3.

Crveno-beli teniseri su bolje počeli, pošto je prvo Aleksa Marđonović bio bolji od Mateja Sabanova sa 2:0 (7:5, 6:1), a potom je Lazar Vojinović savladao Zorana Ludoškog, koji je učestvovao na juniorksom Australijan openu, sa 2:0, po setovima 7:6 (7:1) i 6:3.

Prvu pobedu Subotičanima doneo je iskusni Mirza Bašić, koji je savladao Stefana Popovića sa ubedljivih 2:0, po setovima 6:2 i 6:0.

Izjednačenje je doneo Andrej Nedić, koji nije bio ništa manje ubedljiv protiv nekadašnjeg prvog juniora sveta i dugogodišnjeg TOP 200 igrača Nikole Milojevića sa 2:0, po setovima 6:1 i 6:2.

Ipak, u najneizvesnijem singl meču Zvezdi je prednost vratio iskusni Miljan Zekić, koji je savladao Dušana Obradovića sa 2:1, po setovima 6:7 (7:9), 6:2 i 7:5. Ovo je bio i svojevrstan derbi, s obzirom na to da je Obradović stigao iz Trsta, gde je zabeležio odličan rezultat na tamošnjem čelendžer turniru.

Na kraju je ipak presudio dubl, pošto su oba meča dobili teniseri Spartaka. Prvo je tandem Bašić/Nedić savladao Popovića i Zekića sa 2:0, po setovima 6:3 i 7:6 (7:1), dok su odlučujući poen donela braća Matej i Ivan Sabanov, nekadašnji osvajači Srbija opena, koji su bili bolji od Lazara Vojinovića i Marka Maksimovića sa 2:0, po setovima 6:3 i 7:6 (8:6).

Prethodno je Crvena zvezda u polufinalu bila bolja od Plejer zona sa 4-3, dok je Spartak eliminisao Partizan identičnim rezultatom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan objavio cene ulaznica za “Večiti derbi”

U ponedeljak od 19. časova očekuje nas 174. Večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde. Meč se igra na tadionu...

POVEZANE OBJAVE