VIMBLDON: Španci mogu do duplog slavlja, Đoković i dalje bez titule u 2024. godini!

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da osvoji osmu titulu na Vimbldonu. Karlos Alkaraz je odbranio trofej trijumfom, a Srbin ostao i dalje bez pehara u ovoj godini. Nije uspeo da ponovi odlične igre iz prethodnih šest duela u Londonu. Tako da sada, pobedom u finalu EURO 2024, Španci mogu doneti još jednu radost svojim navijačima.

Po setovima 6:2, 6:2, 7:6 (4) za nešto više od dva sata igre.

Alkaraz je u prvom gemu napao Đokovićev servis i imao brejk loptu. Koju je srpski igrač spasao. Nastavio se maraton i nakon skoro 15 minuta igre, Španac je napravio brejk iskoristivši tek petu priliku. Potom je rutinski potvrdio teško stečeno vođstvo za 2:0.

Đoković u narednom svom servis gemu nije imao problema i smanjio na 2:1. Alkaraz je bio mnogo agilniji, pa je stigao do nove brejk lopte u četvrtom gemu koju koristi. Đoković je imao tek u šestom gemu prvu brejk loptu koju nije materijalizovao. A Španac stigao do četiri gema viška 5:1. Novak je brzo upisao drugi gem na svom kontu u ovom setu, a Alkaraz poveo sa 1:0.

Novakova loša igra se prenela i na drugi set. Ovog puta nije bilo dugog gema, ali je Alkaraz odmah iskoristio brejk loptu i poveo. Potvrdio prednost za 2:0 u gemovima. Novak je tek u trećem gemu osvojio prvi u drugom setu. Alkaraz je u šestom gemu napravio novi brejk i servirao za 2:0 u setovima što je potvrdio.

Đoković je bio siguran uz servis na početku trećeg seta. Alkaraz u narednom Novakovom gemu imao brejk lopte. Sve četiri je spasao Srbin i poveo 2:1.

Novak je u šestom gemu napravio pritisak, ali nije stigao do brejk lopte. Alkaraz je u devetom imao tri vezane i napravio brejk nakon iskorišćene druge. Đoković je potom spasao tri meč lopte i napravio brejk za povratak u meč izjednačivši na 5:5 i kompletirao je dobrim servisima preokret na 6:5.

Treći teniser sveta je sigurno odservirao za taj brejk. Prvi je Alkaraz stekao prednost u tom delu igre 3:1. Đoković je to brzo nadoknadio za 3:3 nakon prve promene strana. Opet se Španac odvojio, i posle toga poveo 5:3. Imao je Alkaraz još dve prilike da uz servis završi meč. Iskoristio ih je za osvajanje četvrtog grend slema u Karijeri već sa 21 godinom napunjenom. Nešto što ni Novaku nije pošlo za rukom kad je 2008. osvojio Australian Open.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznat spisak Zvezde za Ligu šampiona: Nema štoperskog dvojca

UEFA je objavila spiskove licenciranih igrača svih timova koji će se takmičiti u Ligi šampiona. Rok za licenciranje bio...

POVEZANE OBJAVE