Bogdanović blizu apsolutnog rekorda reprezentacije!

Košarkaška reprezentacija Srbije nastupa ovog leta na Olimpijskim igrama u Parizu, nakon osvojenog srebra na Svetskom prvenstvu prošle godine.

Na oba najveća takmičenja kao kapiten reprezentaciju na terenu predvodi Bogdan Bogdanović, bek Atlanta Houksa.

On će u Parizu imati sasvim realnu priliku da uđe u istoriju kao apsolutni rekorder naše reprezentacije po broju poena.

Bogdan je trenutno na trećem mestu sa 1.002 ubačena poena, a ispred njega su samo Dejan Bodiroga sa 1.023 i Miloš Teodosić, koji je upisao ukupno 1.057 poena u nacionalnom timu.

Bogdanoviću će dakle trebati 56 poena na Igrama kako bi prestigao Teodosića na prvom mestu. Ovo je sasvim ostvarljivo ukoliko sve bude išlo kako se nadamo.

Bodiroga odavno više nije aktivan košarkaš, dok je Teodosić u reprezentativnoj penziji, nakon odluke selektora da ne računa na njega.

U TOP 10 strelaca naše reprezentacije su još i Nenad Krstić (933 poena), Nemanja Bjelica (692), Predrag Danilović (640), Miroslav Raduljica (627), Dejan Tomašević (502), Predrag Stojaković (474) i Željko Rebrača (469).

Bogdanoviću rekordi nisu strana kategorija, pošto je ove sezone ispisao istoriju Atlante kao igrač sa najviše pogođenih trojki u regularnom delu tokom jedne sezone.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PAO ozvaničio veliko NBA pojačanje

Panatinaikos u poslednje dve godine "puca" samo na velika skupa pojačanja. Tako su posle Lorenca Brauna doveli i pojačanje iz...

POVEZANE OBJAVE