ŠAMPIONI EVROPE STIŽU U SRBIJU: Piksi govorio o Špancima, otkrio i šta Kapelo misli o igri Srbije

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi prisustvovao je jučerašnjem finalu Evropskog prvenstva, na kom je trijumfovala Španija pobedom nad Engleskom.

Prethodno je rešen i status Stojkovića u srpskoj reprezentaciji, pa je jasno da će biti na klupi i nadalje, a prvi naredni protivnik biće upravo Španci.

Radujem se i srećan sam što će Španci prvu zvaničnu utakmicu kao novi šampioni Evrope odigrati protiv naše reprezentacije i pred našom publikom. To je prilika da “Marakana” bude puna i da im čestitamo na fantastičnom rezultatu koji su napravili u Nemačkoj. Sa druge strane, to je prilika i za naše momke da se odmere sa najjačom reprezentacijom na kontinentu. Ima li većeg izazova od duela sa Olmom, Vilijamsom, Jamalom, Rodrijem, Moratom… Možda u individualnom smislu nismo na njihovom nivou, ali sve može da se nadoknadi borbenošću, timskim duhom i kolektivnom igrom. Važna je strategija, trka, agresija. Da svaki igrač koji dobije šansu od prvog minuta i svaki koji uđe sa klupe, sprovede u delo sve ono što smo zamislili i što smo se dogovorili pre utakmice, rekao je selektor Srbije u intervjuu za sajt Fudbalskog saveza, pa prokomentarisao nastup Furije na prvenstvu Evrope.

Od prve do poslednje utakmice bilo je očigledno da su Španci u svim elemntima igre dominantni u odnosu na protivnike i da su apsolutno pripremljeni za ovako važno takmičenje. Rekordi koje su oborili tokom šampionata dovoljno govore o njihovoj superiornosti. Velika koncentracija kvaliteta, kako na terenu, tako i na klupi za rezerve, ambijent u ekipi na vrhunskom nivou i najvažnije od svega, timski duh koji nijednog trenutka nije doveden u pitanje. Sve su to faktori od ključnog značaja u savremenom fudbalu i ne treba da nas čudi što je De la Fuentova ekipa delovala toliko moćno u Nemačkoj, smatra Piksi.

On je otkrio i šta mu je rekao Fabio Kapelo o igri njegove selekcije na najvećoj evropskoj smotri.

Pričao sam sa Kapelom, Vengerom, Klopom, Benitezom, Mojesom… Njihovo mišljenje ne razlikuje se mnogo od one analize koju smo napravili posle Evropskog prvenstva. Kapelo mi je rekao da nismo zaslužili da izgubimo od Engleske. Kaže: “Nije to bilo tako loše”. Mora da se da gol, mora da se pobedi. Svi se vraćaju na šanse Mitrovića protiv Slovenije. Jedna lopta u mreži i potpuno druga priča. Rekli su mi glavu gore, da izvučem pouke, da tim treba da se osveži. Dopada im se moja ideja i podmlađivanju reprezentacije. Klopu sam čestitao na svim podvizima u dosadašnjoj karijeri. Nije lako sedeti na klupi Liverpula i u kontinuitetu osvajati trofeje. Koliko sam mogao da primetim, ne pati za fudbalom. Posle toliko godina, zaslužio je da se odmori, rekao je selektor Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LIGA NACIJA: Hrabra Srbija odigrala nerešeno sa šampionom Evrope!

U 1. kolu Lige Nacija reprezentacija Srbije odigrala je 0:0 protiv Španije u Beogradu u jednom dobrom i borbenom...

POVEZANE OBJAVE