Stanojević oštro osudio promenu pravila o bonusima: Možda neke igrače ne bismo pustili

I zvanično je usvojeno pravilo o dva bonus igrača koja će morati da budu prisutna na terenu u domaćoj Superligi.

Nezadovoljstvo ovim povodom je otvoreno iskazao trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Koliko znam, nisu svi klubovi za bonuse, iako se takva priča pravi, čak je i predsednik Zajednice rekao da pravila moraju da se poštuju. Ko je doneo ovu odluku? Mora da se odgovara za to? Ko je doneo nenormalnu i protivpravnu odluku? Da li je imao podršku za to? Možeš da pričaš da si pre mesec dana govorio o tome… Pa, pričali smo i tome da li liga treba da se skrati. Pravili smo prelazni rok u skladu sa propisima, možda neke igrače ne bismo pustili. Ko je doneo odluku i ko je podržao tu protivpravnu odluku? I mi smo za bonuse, ali na vreme i po propisima, rekao je trener crno-belih, pa dodao:

Šta je suština, šta ja da odlučujem kao trener kada se donese protivpravna odluka u interesu jednog kluba, šta da očekujem u prvenstvu? Da pričamo o intenzitetu faula u derbiju? Moramo da imamo jednakost, da svi budemo isti po zakonu. Da li će neko imati veću podršku ili budžet, u to ne ulazim. Poenta priče je da ne znaš šta će se sutra desiti u nekim drugim okolnostima. Nisam prvi put došao da ne znam šta me čeka, ali sam dobio uverenje da će makar osnovne stvari biti striktno poštovane. A evo, nije ni počela sezona… Za mene su ovo nenormalne stvari. Nisam očekivao da se ovo desi, istakao je Stanojević.

On smatra i da pravilo nije odgovarajuće.

Igrač od 23 god da bude bonus, to na svetu ne postoji. To je oženjen čovek, ima decu. Nemam problema sa bonusima, stavljao sam igrače i od 16 i po godina. Ako pričamo o reprezentativnim selekcijama, imamo uspeh samo kod kadeta, koji nisu bonusi. Mlada reprezentacija nema uspehe poslednjih godina. O bonusima mora da se priča sa stručne strane, obrazložio je Stanojević, pa dodao:

Ne vidim da su bonusi doneli nešto. Niti vidim u Evropi primere da to rade. Ako hoćeš da budeš zemlja razvojnog tipa i bonuse, onda nemoj da igra deset stranaca. To je kontradiktorno, koja je poenta onda? Ako hoćeš srpske igrače, stavi onda tri stranca. Ako hoćeš da se takmičiš, daj onda neograničeno. Moramo da znamo šta hoćemo. Bonus da bude igrač koji igra za drugu reprezentaciju? Ne slažem se s tim, poručuje trener Partizana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPROBAN RECEPT: Partizan angažovao zamenu za Markovića, uz veliku pogodnost!

Fudbaleri Partizana u nastavku szeone biće jači za mladog Mihajla Ilića, koji se vraća nakon šest meseci, kao pozajmljeni...

POVEZANE OBJAVE