Zvezda predstavila novu “jedinicu”!

Crvena zvezda zvanično je predstavila čuvara mreže Marka Ilića, koji će biti nova “jedinica” u klubu.

Ipak, on je angažovan kao laternativa Omriju Glazeru, koji je neprikosnoven, bez obzira na broj na leđima.

Ilić je stigao iz Kolorada u transferu vrednom oko 200.000 evra, a potpisao je trogodišnji ugovor.

Počastvovan sam što sam deo ovakvog kluba, a ujedno i uzbuđen. Hteo bih da se zahvalim svim ljudima koji su radili na realizaciji mog transfera u Zvezdu. Mislim da sam išao zaobilaznim putem. Bio sam u Voždovcu nekoliko godina, zatim sam otišao u Belgiju, a nakon toga u MLS, dok sam pre dolaska u Zvezdu bio na pozajmici u Norveškoj. Smatram da sam relativno mlad za golmana, ali već sad imam veliko internacionalno iskustvo. Iako sam u Zvezdu došao zaobilaznim putem, sve prethodno me je dovelo do ovog trenutka i zaista sam presrećan zbog toga, rekao je novi Zvezdin golman.

Posebno ističe period karijere proveden u Belgiji.

Sigurno da će mi dosta pomoći u trenucima kada su pritisci veliki. Naročito će mi biti značajan period koji sam proveo u Belgiji. Igrao sam ozbiljne utakmice, na sjajnim stadionima i uz dosta pritiska. Ne mogu da dočekam da izađem na teren i da osetim atmosferu po prvi put. Siguran sam da ćemo uz pomoć navijača igrati najbolje što možemo i pokušaćemo da primimo što manje golova, izjavio je Ilić, koji poznaje neke od novih saigrača.

Nisam imao priliku da pričam sa saigračima, neke od njih znam, na primer Mirka Ivanića iz dana kada sam bio u Vojvodini. Siguran sam da će mi pomoći da se prilagodim što pre, ističe Ilić.

O značaju angažovanja čuvara mreže govorio je i sportski direktor Mitar Mrkela.

Marka Ilića jako dobro poznajem još iz mlađih reprezentativnih selekcija Fudbalskog saveza Srbije. Prošao je školu Vojvodine, iskustvo sticao u Voždovcu, a kasnije u Kortrajku, Koloradu i Sarpsborgu i u najboljim golmanskim godinama dolazi u naš klub. Crvena zvezda je uvek imala dobre golmane i to ne samo jednog, nego više njih. U poslednjih sedam ili osam godina imali smo Borjana i Popovića, sada imamo Glazera i dolazi Marko Ilić, koji će pojačati konkurenciju i biti sigurnost našeg tima u budućnosti. Svi golmani su ovde napredovali. Imamo odličnog trenera – Dušana Gašića, koji je razvio mnoge golmana, a verujem da će i Marko Ilić kroz treninge sa njim napredovati i biti uzdanica Crvene zvezde, rekao je Mrkela.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević pred početak Lige šampiona: Ne obećavamo, daćemo sve od sebe

Crvena zvezda u četvrtak počinje novu sezonu u Ligi šampiona. Biće to četvrti put da crveno-beli igraju elitno evropsko...

POVEZANE OBJAVE