LOPTA NIJE HTELA U GOL: Srpkinje pale u Škotskoj

Fudbalerke Srbije doživele su prvi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025. u Švajcarskoj. Poražene su od Škotske sa 1:0 i kao drugoplasirane nastavljaju dalje. Meč je obilovao prilikama na obe strane uz odbrane golmana.

Srpkinje su agilno krenule na početku. Vlajnić je bila neprecizna u 8, minutu a Ivanović kasnije bila u ofsajdu. Škotlanđanke su imale najbolju šansu u 17. minutu. Smit je pogodila stativu.

Slović je promašila u 30 minutu, prethodno je Poljak izvela slobodan udarac. Potom je neprecizna bila i Damnjanović u 35. minutu. Domaćin je kaznio naše promašaje. Hanson je postigla vodeći gol u 39. minutu. Samo 60 sekundi pre toga, Kamings je odbranila udarac Filipović.

To je bio rezultat prvog dela. U drugom je Srbija krenula iz sve snage, ali se ponoo istakla Kamings. A na drugoj strani Kostić u 53. minutu. Ređale su se šanse pred golom obe reprezentacije. Pogotovu su golmani briljirali. Završilo se pogotkom iz 39 minuta.

Ekipe iz okvira B divizije Lige nacija gde su Škotska i Srbija idu dalje u plej-of i međusobno će se žrebati. Pobednici tih parova se u drugoj rundi ukrštaju sa plej-ofom koji čine ekipe iz A lige nacija (trećeplasirane i četvrtoplasirane) i C divizije. Žreb će biti održan u petak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Osvoji najveći dio poklon fonda od fenomenalnih 10 000€!

Poklon fond od nevjerojatnih 10.000€ čeka baš tebe da ga osvojiš - i to samo uživajući u tvojoj omiljenoj...

POVEZANE OBJAVE