ORLOVI U ABU DABIJU: Srbija jurila rezultat, Australijanci trojkama do trijumfa

Košarkaši Srbije upisali su prvi poraz na pripremama za Olimpijske igre. U jednom od mečeva u Abu Dabiju, bolja je bila selekcija Australije 84:73. U izuzetno fizički jakom duelu, gde je naš tim konstantno hvatao priključak, i izgubio snagu u poslednjoj četvrtini. Protivnika je i bolje služio šut za tri poena.

Naša ekipa je krenula u petorci Micić, Gudurić, Mairnković, Petrušev i Jokić. Rival je na teren izašao sa petorkom Mils, Gidi, Danijels, Kej i Lendejl.

Za Orlove, ovo je bio četvrti meč u okviru priprema za Olimpijske igre.

Meč je počeo poenima našeg tima. Australija je prve koševe postigla sa linije za slobodna bacanja. Australijanci su prvom trojkom na meču poveli prvi put 5:4. Vezali još jednu za +4 (8:4). Srbija je odgovorila svojom prvom trojkom na duelu. Igralo se u brzom ritmu, a Australijanci su se odlepili na 14:9 serijom 6:0. Prekinuli su je Orlovi za 14:11. Protivnik je trećom ubačenom trojkom poveo 17:11. Naš tim je uspeo da sa -5 (20:15) ode na odmor posle prve deonice.

Srbija je poenima sa slobodnih bacanja otvorila drugu četvrtinu. Boljim početkom smanjila na 21:19 u korist protivnika. Sa 5:0 rival otišao ponovo na malo osetniju prednost, ali smo uzvratili trojkom. Kasnije i vratili vođstvo 28:27. Samo za kratko. Imali su Australijanci i 38:32. Naš tim je dobrom igrom držao priključak. Serijom 6:0, izabranici su posle prvih 20 minuta igre vodili 40:39. U vrlo sadržajnom prvom poluvremenu.

Drugo poluvreme, počelo je pogođenim bacanjima Australijanaca. Odmah je Srbija odgovorila. Rival otišao na 49:44. A naš tim nastavio da juri rezultat. Serijom 6:0 prešli smo u vođstvo 56:54. Opet kratkog daha, i bez mogućnosti da se Orlovi odlepe. Australija je vodila +3 (62:59) pred polsednji period igre.

U četvrtoj četvrtini, Australija je vodila a Srbija sustizala. Prešli smo ponovo u vođstvo 67:66 na 5:40 do kraja. Ni ovaj put nismo uspeli da podebljamo razliku, pa je rival stekao +11 (78:67) nakon serije 12:0. Tek na minut i po, prekinula je Srbija niz primljenih poena. Potom nisu imali snage za povratak.

Najefikasniji kod Srbije bio je Filip Petrušev sa 17 poena. Pratio ga je Jokić sa 14 koševa i 14 skokova. Pet Mils ubacio je 28 poena. Dante Egzum 15 koševa kod pobednika.

Srbija sutra igra sledeći meču Abu Dabiju protiv SAD-a.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fiorentina se oslobodila dvojice igrača

Fiorentina je pred kraj prelaznog roka u Turskoj uspela da se oslobodi dva igrača i da ih pošalje u...

POVEZANE OBJAVE