IZ PRVE RUKE: Kolike su šanse da Ivana nastupi na Igrama i kakve su joj trenutne mogućnosti?

Desetak dana pred start Olimpijskih igara zabrinula je povreda Ivane Španović, zbog čega je odustala od takmičenja u italijasnkom Linjanu nakon prvog skoka od 6,29 metara.

U izjavi za Republiku stanje Ivanine povrede objasnio je njen nekadašnji trener Jani Hajdu, koji je dobro upućen u aktuelna dešavanja.

Ivana ima laganu povredu pete, zato je rešila da propusti ostala velika takmičenja ove sezone, pa i Evropsko prvenstvo. Ona vredno trenira, ali kaže da je boli, doduše manje nego ranije. Ostaće u Italiji da podiže formu i nadamo se da će biti spremna za Pariz. Dobro je što u Francusku ide tek 4. avgusta, a kvalifikacije su 6. pa ima dovoljno vremena. Trenutno može da skoči oko 6,70 metara, što nije dovoljno za Olimpijske igre, ali sam uveren da će do tada da podigne formu, otkrio je Hajdu, pa dodao:

Bol u peti ovog intenziteta nije veliki problem za samo takmičenje. Dobiješ injekciju u petu i ne osećaš bol dok skačeš. Tako će biti urađeno ako bude bilo potrebe. Drugi problem je težina, ali rešiće Ivana to. Ona trenutno ima tri-četiri kilograma viška, ali to je u atletici normalno i brzo se rešava. Stvarno sam uveren da Ivana može do velikog rezultata u Parizu. Zaslužila je to, poručio je prvi Ivanin trener.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Dubai debitovao na svom parketu, ubedljiva pobeda protiv FMP-a

Košarkaši Dubaija odigrali su prvi meč na svom parketu u Koka Kola Areni. Protivnik je bio FMP, a domaći su...

POVEZANE OBJAVE