Radnički doveo pojačanje iz šampionske ekipe Borca

Fudbalski klub Radnički potpisao je ugovor sa Jovanom Nišićem. Rođeni Beograđanin igra na poziciji veznog igrača i iza sebe ima internacionalno iskustvo. Prošle sezone nastupao je za banjalučki Borac sa kojim je osvojio titulu prvaka države, nakon čega je odlučio da karijeru nastavi u Nišu.

-Posle lepih godinu dana u Banjaluci vratio sam se u srpski fudbal jer sam primetio da je Superliga napredovala. Imaćemo ove godine i nove terene i mislim da će kvalitet fudbala da se podigne na još viši nivo. Srećan sam i zadovoljan što sam potpisao ugovor i priključio se ekipi Radničkog. Radnički je klub sa dugom tradicijom i jedan je od najvećih u Srbiji, posle Zvezde i Partizana. Svakako dodatni motiv za povratak u Srbiju je bila ponuda iz Niša. Imam brojne prijatelja koji su igrali ovde, pa kasnije napravili dobre transfere, odnosno otišli u inostranstvo ili u redove ‘večitih’. Radnički je klub koji uz dobre rezultate uvek promoviše mlade igrače na najbolji mogući način. Optimističan sam što se tiče predstojeće sezone i sigurno da je cilj plej-of, a možda i više od toga. Najvažnije je da je ekipa mlada i ima dosta potencijala. Prelomna tačka za moj dolazak u Radnički je bio razgovora sa šefom stručnog štaba Nikolom Drinčićem. Drinčića veoma cenim. Između ostalog, kao klinac, odnosno omladinac u Partizanu, sakupljao sam mu lopte, gledao ga kako igra, da bih kasnije i igrao protiv njega. Njegova ideja igre i čitav sistem koji želi da implementira pomogli su mi da se odlučim za Radnički i nadam se da možemo da napravimo nešto veliko, rekao je Nišić posle potpisivanja ugovora.

Nišić, koji je rođen 1998. godine, ponikao je u Partizanu. U seniorskoj karijeri je kao kapiten predvodio Teleoptik u Prvoj ligi. Superligaško iskustvo sticao je u Voždovcu ,takođe sa kapitenskom trakom oko ruke, gde je bio jedan od najbolje ocenjenih igrača. Inostranu karijeru gradio je u Francuskoj u ekipi Po, da bi posle toga otišao u Republiku Srpsku.

U dosadašnjoj karijeri nastupao je za sve omladinske selekcije Srbije. Igrao je i za mladu reprezentaciju, dok je dva puta nosio dres A selekcije Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Kvinsi Miler ima novi klub

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Kvinsi Miler novi je košarkaš filipinskog San Migel Birmena. On u ovaj klub prelazi iz...

POVEZANE OBJAVE