Ubedljiv poraz Srbije od SAD, ponovo bez Bogdanovića

Košarkaška reprezentacija Srbije doživela je i drugi poraz na pripremnom turniru u Abu Dabiju. Bolja se bila selekcija SAD, koja će nam biti i protivnik u grupi na Olimpijskim igra, a koja je slavila ubedljivo sa 105-79.

Ponovo u timu Srbije nije bilo Bogdana Bogdanovića, protivniku sigurno najpoznatijeg igrača uz Nikolu Jokića, a u igru nije ulazio ni Nikola Milutinov.

Zanimljivo je da su naši uspevali da budu bolji u određenim momentima zahvaljujući igri u tranziciji, dok su Amerikanci pronašli rešenje da zaustave pozcione napade naših.

Naši košarkaši su odlično parirali Drim timu tokom većeg dela prvog poluvremena i bili u prednosti najvećim delom prve deonice. Posle poena Jokića Srbija je vezala seriju 8-0 i povela sa 14-9.

Razvila se potom ravnopravna borba u sklopu koje je bilo evidentno da srpski košarkaši ne prezaju od protivnika, za šta je možda najbolji dokaz brutalno zakucavanje Ognjena Dobrića. Viđen je i alejup u sklopu kog se Dobrić našao u ulozi asistenta, a egzekutor bio Filip Petrušev.

Amerikanci su preuzeli vođstvo u završnici prve deonice, ali je na kraju realizovana kontra u poslednjim sekundama posle “tačdaun” pasa Nikole Jokića – koji je protivniku itekako poznat – pa je prvi period završen rezultatom 28-28.

Nakon trojki Gudurića i Micića naši košarkaši su ponovo poveli, uz novu najveću razliku na utakmici (34-28), ali je usledila serija protivnika 10-2 i novi preokret.

Ubrzo se selekcija SAD odlepila na +9, a seriju je konačno prekinuo Jokić za 49-42. Zategli su potom Amerikanci pod košem pošto su zajendo zaigrali Dejvis i Adebajo, što je rezultiralo dvocifrenom razikom, pa su na kraju poluvremena vodii sa 59-45.

U drugom poluvremenu je samo rasla razlika u korist SAD, pa je praktično sve rešeno u trećoj deonici kada je tim selektora Stiva Kera poveo i sa +26, a do kraja dodatno uvećao prednost.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija – Španija: Na ovoj televiziji možete pratiti duel dva rivala

Fudbalska reprezentacija Srbije započinje večeras svoje učešće u Ligi nacija. Protivnik u prvom kolu je i najteži mogući meč, pošto će...

POVEZANE OBJAVE