BIO JE DRUGI STRANAC NA KLUPI SRBIJE: Dik Advokat ponovo radi kao selektor i ide mu daleko bolje nego dok je predvodio Orlove

Nismo imali prilike da se radujemo fudbalskim uspesima u ovom veku, izuzev samim plasmanima na velika takmičenja.

Najmračniji period bio je nakon odlaska Radomira Antića sa mesta selektora, kada nas osam godina nije bilo ni na jednom velikom takmičenju. Među selektorima Srbije se u ovom periodu našao i holandski stručnjak Dik Advokat, ali se nije proslavio, kao ni prvi stranac na klupi Srbije Havijer Klemente, koji je bio i prvi selektor samostalne Srbije.

Iako je tada bio već veoma iskusan trener, Srbija Advokatu nije bila poslednje selektorsko mesto, štaviše. Kratko je 2017. predvodio matičnu Holandiju, a 2021. bio na klupi Iraka.

Nakon angažmana u Ten Hagu u sezoni 2022/23 povukao se iz fudbala, ali je ubrzo promenio odluku i početkom godine još jednom postao selektor – ovog puta karipske države Kurasao.

Za razliku od prethodnih selektorskih angažmana, odlično mu ide pošto je dobio prve dve utakmice u junu, kada je savladan Barbados sa 4-1 i Aruba sa 2-0.

Koliko voli selektorske pozicije svedoči i činjenica da je Holandiju predvodio u čak četiri navrata, a bio je i na čelu nacionalnih timova Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Koreje, Belgije i Rusije, gde je takođe predvodio i Zenit iz Sankt Peterburga u najslavnijem periodu kluba, kada je osvojen Kup UEFA i Superkup Evrope.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Oglasio se Stefan Babović povodom natpisa da njegov otac preuzima FK Partizan

Nekadašnji fudbaler Partizana Stefan Babović se oglasio na svom IG profilu i stavio tačku na spekulacije o eventualnom zvaničnom...

POVEZANE OBJAVE