Novi plej Partizana sasuo 13 poena za poluvreme: Sudanci bez najpoznatijih igrača ponovo pobedili (VIDEO)

Košarkaši Južnog Sudana savladali su Veliku Britaniju sa 84-81, u pripremnoj utakmici pred Olimpijske igre u Parizu, gde će se u grupnoj fazi sastati sa Srbijom.

Nakon poraza od Argentine i pobede nad Portugalom, ovo je drugi trijumf u pripremnim utakmicama za Sudance.

Britanci su vodili tokom druge četvrtine sa 9 poena predosti, ali su Sudanci preokrenuli i poveli sa 44-42 na poluvremenu. U sličnom ritmu je nastavila najbolja afrička selekcija i imala +15 u poslednjoj deonici, ali su Britanci uspeli da izjednače na 77-77 i uvedu meč u neizvesnu završnicu, koja im ipak nije pripala.

Novi plejmejker Partizana Karlik Džons je samo za jedno poluvreme ubacio 13 poena za pobedničku selekciju, ali je na tome sotao i do kraja utakmice, uz 8 asistencija, 2 skoka i 5 izgubljenih lopti.

Najefikasniji u pobedi bio je Merijal Šajok sa 27 poena, uz 2 skoka i 3 završna dodavanja, dok je Džekson Makoj ubacio 12 poena.

Na ovoj utakmici za Sudance nisu nastupila dvojica najpoznatijih košarkaša – Bol Bol i Ton Mejker. Kaman Maluh, kome se predviđa mesto jednog ot TOP pikova na narednom NBA draftu, za 20 minuta upisao je svega 2 poena, uz 7 skokova i asistenciju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lo Selso doneo Betisu važnu pobedu (VIDEO)

Fudbaleri Betisa pobedili su večeras na svom terenu u Sevilji Hetafe 2:1, u zaostalom meču trećeg kola španske Primere. Oba...

POVEZANE OBJAVE