Stanojević pred premijeru nove sezone govorio o Nathu, Jovanoviću i startnoj postavi

Sutra započinje novo izdanje Superlige Srbije, a već prvog dana Partizan će igrati protiv Napretka. Okolnosti će biti pomalo specifične, jer će Napredak biti domaćin na Partizanovom stadionu, usled renoviranja sopstvenog.

Kruševljane sa klupe predvodi Goran Stevanović, kog je svojevremeno Stanojević nasledio na klupi crno-belih kada je prvi put preuzeo klub kao neafirmisani trener. Stevanović je imao ponudu da se vrati u Partizan na mesto sportskog direktora, ali je ipak odabrao da nastavi da radi kao trener.

Poštujemo Napredak, svako ima svoju motivaciju. Preko puta je ozbiljan trener i ekipa koja igra dobar fudbal, druga motivacija ne postoji. Doveli su mnogo igrača, doveli iskusnog napadača, ali neću da apostrofiram nikoga, jer koga god da kažem, taj postigne gol. Nisu izgubili nijednu utakmicu na pripremama, konstatovao je Stanojević, koji se po drugi put vratio u klub ovog leta.

Nemam neki osećaj kao kad sam se vratio prvi put. Verovatno ću imati malu tremu kad počne utakmica. Šta reći za Jug – biće prelepo videti ih, suština utakmica je da otrčiš ka Jugu kad postigneš gol, ističe trener crno-belih.

Već zna koji igrači će istrčati na teren na premijeri nove sezone.

Definitivno imamo jasnu sliku ko će početi, a ko će ući. Imamo i plan, takođe i razradu utakmice u zavisnosti od situacija na terenu. Dakle, znam kako želimo da igramo, ali još nisam siguran kako će sve izgledati. Strategija postoji, ali videćemo… Nismo bili svi zajedno, malo kasnimo u svim stvarima. Nadam se da ćemo izgledati kako smo zamislili, iako nije bilo dovoljno vremena da bi sve bilo sinhronizovano u našoj igri, rekao je Stanojević.

Govorio je i o najiskusnijem prvotimcu Bibrasu Nathu.

Svi mu redukujemo minutažu, a on se posle izbori. Nije u prvom planu, u prvih 11. Dobro je radio na pripremama. Zavisi od njega kako se pokaže i koliko će nam doneti. U svakom slučaju, veliki je profesionalac, nije propustio nijedan trening i drago mi je da imamo takvog igrača, rekao je trener Partizana, koji je otkrio i planove vezane za mladog Dušana Jovanovića.

On je perspektiva kluba. Što se mene tiče – neće ići na pozajmicu. Odlučićemo sa ljudima iz kluba, koristićemo ga sigurno jer je deo Partizanove priče. Videćemo na koji način i koliko, poručio je Stanojević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DEJVIS KUP: Ništa od teniskog spektakla u Beogradu – Grci oslabljeni!

Očekivao se veliki teniski spektakl ovog meseca u Beogradu, u duelu Dejvis kupa između Srbije i Grčke. Ipak, ovaj...

POVEZANE OBJAVE