HRVAT DOČEKAO RIVALA: Nakon maratona, Nadal u polufinalu!

Španski teniser Rafael Nadal, plasirao se među četiri najbolja tenisera na turniru u švedskom Baštadu. Posle iscrpljujućih četiri sata velike borbe, slavio je protiv Argentinca Marijana Navonea sa 2:1. U susretu koji je imao čak 18 brejkova.

Po setovima 6:7 (2), 7:5, 7:5

Prvi set obeležili su brejkovi. Bilo ih je šest, po tri na obe strane. Iako je Argentinac imao 5:3. Posle se ispravio i furioznim taj brejkom stigao do 1:0.

I u drugom setu je bilo dramatično i sa puno preokreta. Nadal je brzo sitgao do 3:0. Navone vezao četiri gema za potpuni povratak u set. Španski igrač je još jednom napravio brejk u 11. gemu i potom izjednačio na 1:1. u setovima.

Odlučujući set je znatno bolje počeo Argentinac i poveo 2:0. Onda se Nadal razigrao i vezao pet gemova. Kada je prvi put servirao za meč, pretrpeo je brejk da bi Navone odgovorio svojom serijom za 5:5 i apsolutnu dramu. Nadal je definitivno prelomio meč još jednim oduzetim servisom.

Zakazao polufinalni duel sa Dujeom Ajdukovićem iz Hrvatske.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NIKOLIĆ TRAŽIO REŠENJE ZA NAPAD: Bivši igrač Zvezde ne ide u Moskvu?

Fudbaleri moskovskog CSKA trenutno su peti u novoj sezoni Premijer lige Rusije. Nakon reprezentativne pauze ih čeka derbi sa Zenitom....

POVEZANE OBJAVE