Saldanja doneo pobedu Partizanu u zaustavnom vremenu (VIDEO)

Fudbaleri Partizana savladali su Napredak sa 1-0 u prvom kolu Superlige, u utakmici odigranoj u Humskoj, ali na kojoj su nominalni domaćini bili Kruševljani.

Početak utakmice je obećavao, pošto je Šćekić već u četvrtom minutu sa petnaestak metara zatresao prečku. Sa druge strane je svoj šut oprobao Bubanj, ali nije bilo problema za Jovanovića.

Nastavile su da se ređaju šanse, pa je ubrzo nakon toga gol crno-belih posle pokušaja Kalulua sprečio golman Savić.

Potom se smirio intenzitet igre, a u 34. minutu moglo je da bude opasno, ali je mladi Trifnović veoma loše šutirao i nije ugrozio gol. U završnici poluvremena viđena je još jedna potencijalno opasna situacija, kada je Šćekić ipak slabo šutirao nakon prodora i povratne lopte Saldanje.

Bastajić je u 51. minutu imao zanimljiv pokušaj sa levog boka u dalji ugao gola, ali je Jovanović bio na visini zadatka.

Crno-beli su od 67. minuta imali brojčanu prednost na terenu, nakon nepromišljenog starta Tošeskog nad Đurđevićem, kada je fudbaler Napretka zaradio direktan crveni karton.

Trener Goran Stevanović je na nove okolnosti reagovao ubacivanjem Ignjatovića umesto Stojiljkovića, pa je defanziva do kraja funkcionisala veoma dobro sa igračem manje, ali ipak nije izdržala.

Nakon povratne lopte Nikolića u 85. minutu, Zahid je iz blizine šutirao nebu pod oblake.

U drugom minutu zaustavnog vremena Partizan je pripretio kada je Saldanja prošao po desnoj strani, ali nikog od saigrača nije bilo da odreaguje na petercu.

Ipak, ubrzo potom sam Saldanja je zatresao mrežu i tako doneo sva tri boda svom timu. Brazilac se odlično kretao ovom prilikom, i nije mu bilo teško da završi akciju koju su izgradili Stjepanović i Natho.

Napredak: Savić – Čubra, Marinković, Bukorac, Vukajlović – Krstić (od 89. Ostojić), Tošeski, Karaklajić – Bastajić (od 77. Šarić), Stoiljković (od 71. Ignjatović), Bubanj.

Partizan: A. Jovanović – Đurđević, Marković, Mujakić, Antić – Šćekić (od 46. Zahid), Arijaga (od 71. Natho) – Trifunović (od 71. Stjepanović), Goh (od 46. Nikolić), Kalulu (od 60. Severina) – Saldanja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPROBAN RECEPT: Partizan angažovao zamenu za Markovića, uz veliku pogodnost!

Fudbaleri Partizana u nastavku szeone biće jači za mladog Mihajla Ilića, koji se vraća nakon šest meseci, kao pozajmljeni...

POVEZANE OBJAVE