SELEKTOR O PROBLEMIMA SA POVREDAMA: Nije on Jokić, nego Jović

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Japan u Beogradskoj areni, u pretposlednjoj pripremnoj utakmici za Olimpijske igre.

Posebno raduje povratak na parket Nikole Jovića, dok Dejan Davidovac nije ni danas bio u sastavu.

Njihovu situaciju prokomentarisao je selektor Svetislav Pešić.

Davidovac je još u procesu terapija, radio je i trenirao. Još nije fit. Videćemo sutra kakav će da bude. Neophodno nam je njegovo iskustvo, polivalentan je igrač. Mora da bude zdrav, preveliki su nam rizici da radimo nešto što se zove: “Idemo na sreću”. Imamo još nekoliko dana da vidimo kako je Davidovac. Zna ekipu i trenera, tu nema problema. Samo mora da bude zdrav, naglašava selektor Srbije.

Za razliku od njega, Nikola Jović je zaigrao večeras i imao dobru minutažu.

I dalje radimo na uigravanju, gledamo da vidimo koliko Jović može, njemu je potrebno vreme da se uigra, dugo nije igrao. Nije on Jokić, nego Jović. Jokić na kvalitet i iskustvo može da nadoknadi neko vreme neigranja, Jović je veliki talenat i takav igrač nam treba. Raduje me što je Vasa igrao dobro. Treba da znamo da sakrijemo mane i istaknemo vrline. Ako imaš igrače poput Bogdanovića ili Jokića, nije ni loše zadržati loptu, navući odbranu…, smatra Pešić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZLATNA LOPTA: Počela nova era bez Mesija i Ronalda!

Francuksi list "Ekip" objavio je listu od 30 nominovanih fudbalera za osvajanje "Zlatne lopte". Po prvi put od 2003. godine...

POVEZANE OBJAVE