Srbija ubedljiva protiv Japana: Jović imao dobru minutažu, obe selekcije dostigle stotku!

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Japan u Beogradskoj areni sa 119-100, u pretposlednjoj pripremnoj utakmici za Olimpijske igre.

Naši košarkaši su odmah na početku poveli sa 7-0 posle pet uvodnih poena Dobrića i slobodnih bacanja Petruševa, nakon čega su uglavnom održavali vođstvo sve do kraja. Izuzetak je bilo jedino poravnanje u 4. minutu, kada je posle koša Rui Hačimure bilo 12-12.

Tada je međutim usledila serija Srbije 11-0, nakon koje je naša reprezentacija vodila sa 23-12. U narednom periodu je rutinski održavala stečenu zalihu, nošena na krilima Vasilija Micića, koji je delio asistencije za zicer situacije, a potom i ubacio trojku za prednost od 31-18, što je bila nova najveća prednost.

Hačimura je drugi deo utakmice otvorio trojkom, kada je smanjio zaostatak na 33-26. Ipak, usledila je serija od 8 uzastopnih poena Srbije, pa smo nakon koša Jokića vodili sa 41-26, što je ujedno bila i nova najveća prednost na utakmici.

Nakon trojke Petruševa za prednost od 52-37, usledila je serija Japanaca od 9-0, pa su trojkama Hijedžime i Hašimure prišli na samo 5 poena zaostatka i gubili 54-49.

Na kraju veoma efikasnog poluvremena su izabranici Svetislava Pešića vodili sa 59-52 nakon trojke Bogdanovića, a posebno, pored povratka kapitena, može da raduje povratak Nikole Jovića, koji je po prvi put ovog leta zaigrao za reprezentaciju nakon povrede i tokom poluvremena upisao 4 poena, oba nakon dodavanja Nikole Jokića. Kasnije je u završnici trećeg perioda morao da napusti parket zbog pet ličnih grešaka, ali je najvažnije da je izdržao veliku minutažu odigravši do prinudnog izlaska više od 13 i po minuta.

Novu najveću prednost (73-54) košarkaši Srbije stekli su serijom 9-0 u četvrtom minutu drugog poluvremena posle poena Petruševa, nakon čega se nije više postavljalo pitanje pobednika. Za kraj treće deonice Nikola Jokić je pogodio šut iz okreta sa kontra noge, po kom je prepoznatljiv širom sveta, što je oduševilo prisutne u hali. Srbija je vodila sa 91-70.

Utakmica je u poslednjoj deonici rutinski privedena kraju, a naša reprezentacija je značajno premašila granicu od 100 poena, koju je na kraju dostigla i azijska selekcija.

Najefikasniji u pobedi bio je Nikola Jokić sa 18 poena, uz 8 skokova i 7 asistencija. Filip Petrušev je postigao poen manje uz 2 skoka, Ognjen Dobrić je upisao 14 poena, 5 skokova i asistenciju, a Vasa Micić 12 poena i 7 završnih dodavanja.

Aleksej Pokuševski i Dušan Ristić jedini nisu ulazili u igru u našoj selekciji.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je Rui Hačimura sa 29 poena, a zabeležio je i 4 skoka i 3 asistencije. Dvocifren broj poena imao je i Kavamura, koji je postigao 12, uz čak 8 asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zaboravljeni košarkaš Partizana potpisao za bugarski klub

Nekadašnji centar Partizana Obrad Tomić novi je košarkaš bugarskog Akademika iz Plovdiva, u kom je već igrao ranije. Tomić...

POVEZANE OBJAVE