UMALO SAVLADALI AMERIKU: Protivnik Srbije dobija veliko pojačanje za Olimpijske igre?!

Košarkaši Južnog Sudana umalo nisu savladali SAD u pripremnoj utakmici pred Olimpijske igre, gde će se dve reprezentacije ponovo sastati u grupi, u kojoj je i Srbija.

Čak je na kraju bio evidentan i faul Edvardsa, koji nije dosuđen, pa je moglo da ipak dođe do istorijske pobede Sudanaca, uprkos tome što je susret bio prijateljskog karaktera.

Ipak, Sudanci su neposredno pre duela sa Drim timom ostali bez Bol Bola, NBA košarkaša koji je odustao iz privatnih razloga, pa ga neće biti u timu, kao ni na Svetskom prvenstvu prošle godine.

Ipak, u odnosu na ekipu koja je bila sjajna protiv Amerike, možda ova selekcija bude pojačana nekadašnjim desetim pikom sa Drafta Tonom Mejkerom.

POZNAT ŠIRI SPISAK JUŽNOG SUDANA ZA PARIZ: Ekipi sa Mundobasketa priključuje se dvojac od kog se mnogo očekivalo u NBA ligi, tu je i buduća zvezda Drafta!

On čeka konačnu odluku FIBA o promeni reprezentacije, pošto je ranije nastupao za Australiju, iako je rođeni Sudanac. Našao se na širem spisku, ali još uvek nije zaigrao na pripremnim utakmicama ovog leta.

Očekujući konačnu odluku FIBA u ponedeljak, držim palčeve za moj apel da dobijem odobrenje da igram za Južni Sudan. Bilo bi to ostvarenje sna, oglasio se Mejker na društvenim mrežama ovim povodom.

Mejker je odigrao 11 utakmica za A selekciju Australije, ali ne na najvećim takmičenjima, već u kvalifikacijama za poslednja dva Svetska prvenstva i na Azijskom kupu.

FIBA dozvoljava izuzetak kad je reč o promeni reprezentacije u slučaju da proceni da je to u interesu razvoja košarke, pa je tako i Erik Gordon zaigrao za Bahame, iako je već nastupao za SAD.

FIBA pravila su inače veoma rigidna po ovom pitanju i ne dozvoljavaju da igrač menja reprezentaciju čak iako je igrao za juniorsku selekciju druge zemlje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bogdanović veruje u ostanak Pešića, govorio i o potencijalnom sastavu za Evrobasket

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović gostovao je večeras u emisiji "Oko" na RTS-u, gde je govorio i o...

POVEZANE OBJAVE