Đorđe Đoković napustio Dubai: Klub se zadovoljio samo ABA ligom

Košarkaški klub Dubai će naredne sezone započeti svoje postojanje i takmičiće se u ABA ligi.

Ipak, jedan od glavnih ljudi projekta Đorđe Đoković je napustio klub.

On je to potvrdio u razgovoru za Sportklub.

Odlazak iz košarkaškog kluba Dubai bio je teška odluka, s obzirom na sve što sam uložio u ovaj projekat. Ponosan sam na to što sam uspeo da klub iz Dubaija uvedem u evropsku košarku, što mnogima pre mene nije pošlo za rukom. To smatram ogromnim uspehom za sebe lično i za klub. Međutim, zbog razlika u vizijama i strateškim pravcima sa trenutnim rukovodstvom, odlučio sam da je vreme za nove izazove. Moj cilj je oduvek bio da postignem najviše moguće standarde za klub iz Dubaija, jer verujem da samo to i zaslužuje, rekao je Đoković.

On nije zadovoljan što klub igra samo ABA ligu.

Verujem da košarkaški klub Dubai ima potencijal za veliki uspeh, ali to zahteva mnogo strpljenja, znanja i iskustva. Trenutnom menadžmentu želim mnogo sreće na njihovom putu ka Evroligi. Lično sam vodio dugotrajne i intenzivne razgovore sa Evroligom, koji su pokazali veliko interesovanje za Dubai. Ponuda da se igra Evrokup ove sezone bila je na stolu, što bi nas značajno približilo krajnjem cilju, Evroligi. Smatrao sam da se takva prilika ne sme odbiti, međutim, nažalost, rukovodstvo kluba zadovoljilo se trenutnim stanjem i igranjem samo ABA lige u ovoj sezoni. Ostaje da vidimo da li će se klub ponovo naći na spisku potencijalnih učesnika Evrokupa za sledeću sezonu, što istinski klubu želim. Evroliga je sjajno takmičenje sa vrhunskom košarkom, i za klub sa drugog kontinenta kao što je Dubai, neophodno je da se ispune visoki standardi kako bi liga mogla da nastavi da raste, završio je Đoković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Crvena zvezda sigurna u proveri protiv prvog favorita Evrokupa

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su sa prijateljskim mečevima pred početak nove sezone. Novi rival im je bio prvi favorit Evrokupa,...

POVEZANE OBJAVE