LŠ KVALIFIKACIJE: Partizan dobro počeo, ispraćen iz Poljske sa šest golova u mreži! (VIDEO)

Fudbaleri Partizana, poraženi su od Dinama iz Kijeva sa 6:2 u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Crno-beli su uspeli samo da povedu na neutralnom terenu u poljskom Lublinu. Od tada su potpuno popustili i pred revanš su bliži duelu sa gubitnikom meča Lugano – Fenerbahče u Ligi Evrope, nego susretu sa Glazgov Rendžersom u LŠ.

Počelo je već u prvom minutu oštro nakon prekršaja Saldanje. Ukrajinci su prvu veliku šansu imali u četvrtom minutu nakon prodora sa leve strane. Prvi minuti duela su pripali ukrajinskom predstavnikju. Susret je na obe strane bio žustar.

Crno-beli su prvi stigli do vođstva. Nakon gledanja VAR snimka, sudija je dosudio penal za Partizan u 19. minutu meča zbog prekršaja nad Aldom Kaluluom. Mateupš Saldanja je to realizovao u stilu Panjenke za 1:0. Od tada je Dinamo ponovo imao talase napada u pokušaju da dođe do izjednačenja.

Jovanović je imao odlične intervencije. Poslednje je u 35. minutu zaustavio šut Jarmolenka. Ukrajinci su uspeli da dođu do potpunog preokreta za kratko vreme.

Reprezentativac Mikola Šaparenko, potvrdio je dobru formu sa Evropskog prvenstva u 42. minutu. Smestio je loptu pod prečku.

Potom i Praško za 2:1, nakon loše ispucane lopte odbrane crno-belih.

Posle ta dva gola, Saldanja je imao odličnu priliku nakon prodora po desnoj strani, ali je Buščan bio siguran na golu. Partizanova igra se raspala i Dinamo je preko Karavaeva postigao gol za 3:1. Sve to u periodu od pet minuta.

Dinamo je i na početku drugog poluvremena bio angažovaniji. Što se isplatilo za 4:1 u 55. minutu preko Kabijeva koji se prošetao kroz odbranu Partizana i lako savladao Jovanovića.

Partizan je u 66. minutu smanjio na 4:2, drugim golom Saldanje. Nakon što je loptu Kalulua do njega prebacio rezervista Ibrahima Zubairu.

Od drugog gola crno-belih, Ukrajinic su nastavili sa pokušajima. Crno-beli pokušavali da dodatno smanje skor. Šaparenko je izblokiran u 76. minutu. Arijaga je pet minuta kasnije požuteo. Dinamo je potom postigao i peti gol u 83. minutu. Nakon odbrane Jovanovića, Popov je smestio loptu u gol pošto Antić i Marković nisu dobro intervenisali.

Rezervista Pihaljonok je u nadoknadi postavio konačan rezultat.

Revanš će biti za nedelju dana u Humskoj. Pobednik ide u trećem kolu kvalifikacija za LŠ na Glazgov Rendžers. Poraženi u istoj rundi, ali Lige Evrope, na poraženog iz dvomeča Lugano – Fenerbahče.

Dinamo Kijev – Partizan 6:2 (3:1)

Šaparenko 41′, Braško 43′, Karavaev 45+1′, Kabajev 55′, Popov 83′, Pihaljonok 90+1′ – Saldanja (p.) 22′, 66′

Dinamo Kijev: Buščan, Karavajev (od 46′ Mališ), Djačuk, Popov, Vivčarenko, Bujalski (od 46′ Pihalonok), Bražko, Šaparenko, Jaromalenko, Vanat, Kabajev

Partizan: Jovanović, Mujakić, De Medina (od 60′ Filipović), Antić, Marković, Arijaga, Zahid (od 60′ Natho), Kalulu (od 77 Trifunović), Goh (od 46′ Šćekić), Severina (od 60′ Zubairu), Saldanja

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda predstavila potencijalno najskuplje pojačanje: Doživljavam sebe kao napadača i smatram da mi je brzina najveći kvalitet

Krilni fudbaler Silas Katompa Mvumba zvanično je promovisan kao novo pojačanje Crvene zvezde. Reprezentativac DR Konga zadužio je dres...

POVEZANE OBJAVE