ODBOJKAŠI SE ZAPUTILI U PARIZ: “Od prve do zadnje utakmice fokusirani na pobede”

Odbojkaši Srbije otišli su u Pariz gde će se takmičiti na Olimpijskim igrama.

Poslednji put smo nastupili 2012. u Londonu. Ove godine smo uspeli da se izborimo za mesto po osnovu mesta na FIVB rang listi nakon završenog ciklusa Lige nacija. I direktnog trijumfa 3:2 protiv Kube.

Odlazimo na turnir, da sa prvom utakmicom probamo da igramo najbolje moguće. Ako govorimo o grupi sa tri meča se dolazi do četvrtfinale, ranije sa pet mečeva pa je protiv nekih protivnika moglo da se kalkuliše, neki igrači odmaraju. U ovoj situaciji ima dovoljno vremena između utakmica da se svi odmorimo. Moramo da budemo, od prve do zadnje utakmice fokusirani na pobede. Turnir je težak, 11 reprezentacija je iz samog vrha svetske odbojke i male su razlike. Imamo priliku da se borimo protiv ekipa koje su ispred nas, protiv kojih imamo otvorene utakmice i u tim utakmicama želimo da se dokažemo, rekao je selektor Igor Kolaković pred odlazak u Francusku.

Tamo će nas predstavljati 13 igrača. Naš tim je u grupi sa domaćinomi braniocem titule Francuskom, potom Kanadom i Slovenijom.

Dve najbolje ekipe u grupi idu u četvrtfinale, uz dve najbolje trećeplasirane ekipe.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan otputovao na turnir: Obezbeđen direktan prenos (VIDEO)

Košarkašima Partizana sledi odlazak na turnir na Siciliji koji je na programu 7. i 8. septembra. Ekipa Željka Obradovića će...

POVEZANE OBJAVE