Odbojkašice otputovale u Pariz: Mnogi od nas očekuju zlato…

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, srebrna sa OI 2016. i bronzana sa OI 2020. otputovala je jutros letom iz Beograda u Pariz, gde će igrati na Olimpijskim igrama. Tim povodom je Olimpijski komitet Srbije na Aerodromu “Nikola Tesla” organizovao konferenciju za novinare.

Novinarima su se obratili Đovani Gvideti, prvi trener, Maja Ognjenović, kapiten , i Tijana Bošković, najbolja igračica tima.

U Pariz je otputovalo 13 igračica, a odbojkaški turnir u konkurenciji odbojkašica Olimpijskim igrama odigraće se od 28. jula do 11. avgusta.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije igraće u A grupi sa domaćinom Francuskom, Kinom i SAD. Prvi meč na programu je u ponedeljak, 29. jula od 21h protiv Francuske. Srbija će u 2. kolu A igrati protiv SAD u sredu, 31. jula od 17h, a u poslednjem, 3. kolu, u nedelju, 4. avgusta protiv Kine od 17h.

Mislim da smo tu gde smo želeli da budemo, iza nas su dobre pripreme u svakom smislu. Tehnički i fizički smo na dobrom nivou, sjajna je i hemija tima. Odigrali smo pet prijateljskih mečeva i na svakom je ekipa bila spremna i motivisana. Naš cilj je jasan, a znamo šta nas čeka. Mnogi od nas očekuju zlato, ali nema sumnje da će sve to biti teško i zahtevno, rekao je selektor Gvideti.

On ističe da je bio na slatkim mukama oko konačnog spiska.

Na svim velikim takmičenjima poslednjih godina vodimo 14 igračica, a na Olimpijske igre i dalje dvanaest. Sada imamo mogućnost da dodamo tu još jednu rezervnu igračicu, što je mali korak napred, kako bi se približili brojci na koju smo navikli, podsetio je Gvideti i dodao:

Konačan spisak putnica je bio dug proces, pošto je Srbija tim sa puno velikih igračica i zato je moja odluka bila teška. Ipak, moram da priznam da sam od početka priprema znao 90 posto tima, a da sam se za onih 10 posto morao odlučiti pred sam polazak. Iskreno, i vreme je bilo moj saveznik. Svaka devojka je znala kakva je njena uloga u timu i kakve zadatke mora da ispuni. Na kraju je izbor pao na ovih trinaest igračica, uz dodatak da će i ta trinaesta verovatno dobiti šansu.

Grupa je porpilično teška.

Biće to visok nivo turnira. Ne postoji laka grupa na Olimpijskim igrama. Prvi meč protiv Francuskinja ćemo pripremiti pažljivo, jer igramo protiv domaćina. Amerikanke i Kineskinje su pobednici poslednje dve Olimpijade. Možda Amerika nije dobro igrala u poslednje vreme, ali znamo da su uvek sjajne na Olimpijskim igrama. Kineskinje sa Džu Ting, kao jednim od najboljih napadača na svetu, biće izuzetno opasne, završio je Gvideti.

Na Olimpijske igre putuju:

DIZAČI: Maja Ognjenović, Bojana Drča

KOREKTOR: Tijana Bošković

PRIMAČI SERVISA: Bianka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović, Bojana Milenković, Aleksandra Uzelac

LIBERO: Silvija Popović

SREDNJI BLOKERI: Jovana Stevanović, Maja Aleksić, Hena Kurtagić

REZERVNA IGRAČICA: Mina Popović (srednji bloker)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zaboravljeni košarkaš Partizana potpisao za bugarski klub

Nekadašnji centar Partizana Obrad Tomić novi je košarkaš bugarskog Akademika iz Plovdiva, u kom je već igrao ranije. Tomić...

POVEZANE OBJAVE