Poznato koliko Zvezda traži od Gasproma za novi ugovor

Crvena zvezda je predstavila nove dresove sa logom dugogodišnjeg sponzora Gasproma, ali taj ugovor ističe za mesec dana i još uvek nije obnovljen.

Crveno-beli su do sada primali od ruske kompanije 5 miliona evra, ali će sada tražiti daleko više. Pogotovu što je stigla ponuda jedne britanske firme za 6 miliona evra.

– Zvezda je veliki brend, igra evropska takmičenja i mnogi bi voleli da sarađuju sa njom. Uz to, oni koji se ozbiljno bave poslom prate situaciju na tržištu i znali su da klubu ovog leta ističe ugovor sa “Gaspromom”. Tako je na “Marakanu” stigla ponuda vredna šest miliona evra po sezoni. Rukovodstvu je to bila primamljiva cifra jer je u poslednjoj godini ugovora sa Rusima imala pet miliona evra. Međutim, u Zvezdi veruju da će od ruske kompanije dobiti više prilikom potpisivanja novog ugovora, a i ne žele da izdaju Ruse zbog Britanaca, objasnio je izvor Informera.

Poznato je i koliko će Zvezda tražiti za novi ugovor.

– Saradnja traje godinama i u početku je “Gasprom” bio potrebniji Zvezdi, ali situacija se promenila. Zvezda je napredovala, postala je redovan učesnik evropskih takmičenja i njen logo na dresu vidi maltene ceo svet. S druge strane, zbog političke situacije u Rusiji kompanije poput “Gasproma” nemaju izlaz u Evropu. Jedini način da se logo “Gasproma” vidi širom Evrope jeste preko dresa Crvene zvezde. Zbog toga klub želi više od pet miliona evra i nada se ponudi od osam miliona evra.

Očekuje se da novi ugovor bude potpisan na 4 ili 5 godina.

– Klub je napravio nove dresove sa logom “Gasproma” jer su uvereni u nastavak saradnje. Sve bi trebalo i zvanično da bude rešeno u narednih mesec dana, odnosno pre počeka utakmica u Evropi. Osim nekih privatnih kompanija, Zvezda više nema sponzora, završava izvor Informera.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sferopulos o novom timu: Bolji smo nego prošle sezone, nismo izbor za top igrače, moramo da ih ubeđujemo

Crvena zvezda je danasu hali "Aleksandar Nikolić" održala Media day za Evroligu prilikom kojeg je predstavila novi tim za...

POVEZANE OBJAVE