Maljković pred odlazak u Pariz: Mi smo jedina ekipa sa 2 zlata u poslednjih 20 godina

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Pariz na treće uzastopne Olimpijske igre.

Tim Marine Maljković će činiti: Tina Krajišnik (kapiten), Ivana Raca, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Maša Janković, Aleksandra Katanić, Anđela Dugalić, Mina Đorđević i Nadia Smailbegović.

Selektor je napomenula da je ovo najbolja srpska reprezentijca poslednjih 20 godina.

Ova ekipa je osvojila dva evropska zlata, bronzu u Riju i Beogradu… Ovo je jedina ekipa koja je u poslednjih 20 godina osvojila dva evropska zlata, rekla je Maljković.

Srbija se nalazi u grupi sa Portorikom, Kinom i Španijom.

Ovo su naše treće uzastopne olimpijske igre. To znači da su i ove nove devojke dokazale da nešto vrede, jer su u 12 najboljih u svetu. Mi kao ljudi koji volimo svoju zemlju želimo da je bilo ko među 12 najboljih u svetu, da što više ljudu bude u toj grupi, to je jako teško.

Proces stvaranja tima je dugo trajao.

Ona prethodna generacija se stvarala dugo, po mojim preciznim procenama 10–tak godina je prošlo dok nije došlo do tog zlata 2015. u Budimpešti. Samim tim su Olimpijske igre u Parizu za nas važna stanica na kojoj gradimo temelje i za Los Anđeles i za kasnije. Razlika je u tome što je prethodna generacija tih  10 godina radila u Srbiji, takmičila se u Srbiji, igrala srpsku ligu. Ja sad ove devojčice kupim svuda po svetu. Tu je 6-7 potpuno neiskusnih devojčica, koje nemaju ni evroligaško takmičnje za sebe, a kamoli za Olimpijske igre. A tu je i grupa devojaka kojima je Pariz poslednja stanica pred završetak karijere, završila je Majković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Objavljeni platni fondovi, šampion neprikosnoven, Komo sve iznenadio!

Pošto je sumiran prelazni rok u Seriji A, izašlo je na videlo koliko klubovi u Italiji troše na plate...

POVEZANE OBJAVE