OI FUDBAL: Medina sprečio poraz Argentine, Gomez nosio Furiju (VIDEO)

I pre zvanične ceremonije otvaranja, fudbalsko takmičenje na Olimpijskim igrama je počelo sa dva meča u 18 časova.

Nastupile su olimpijski timovi Španije i Argentine.

Gaučosi su odigrali 2:2 protiv Maroka u okviru grupe B. Oba rivala su imali izjednačen broj šuteva i posed lopte. Uz veoma dugu nadoknadu na kraju duela.

Maroko je imao prvu ozbiljnu šansu u 37. minutu, kada je Rulji odbranio. Potom su sa prednošću otišli na odmor, nakon gola Rahimijia u nadoknadi. Na asistenciju seniora Ašrafa Hakimija.

On je u drugom poluvremenu duplirao rezultat od 51. minuta iz penala. Đulijano Simeone, smanjio je na 2:1 u 69. minutu. Argentinci su iskoristili 15. minuta nadoknade samo da dođu do boda. Doneo ga je Kristijan Medina. Nakon popriličnog Karambola u poslednjem minutu nadoknade.

Irak i Ukrajina igraju drugi meč grupe.

Tim Španije je, takođe 2:1 bio bolji od debitanta na OI, Uzbekistana u A grupi.

Španci su odbranu Uzbekistanaca probili tek u 29. minutu. Pogotkom defanzivca Almerije Marka Pubila. Uzbekistanci su do kraja prvih 45. minuta uspeli da izjednače.

Napadač Rome i senior u ovom timu Šomurodov je poravnao u nadoknadi iz penala. Za istorijski, prvi gol Uzbekistanaca na OI.

Na ovoj utakimici, sviran je još jedan penal, ali za Špance nakon prekršaja Fajzulajeva. Ali je Gomez promašio u 59. minutu. Nisu dugo Španci čekali na novu šansu, vratili su prednost u 62. minutu kada se Gomez ispravio za promašen penal.

Za konačan rezultat. U ovoj grupi meč su počeli Egipat i Dominikanska Republika.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan otputovao na turnir: Obezbeđen direktan prenos (VIDEO)

Košarkašima Partizana sledi odlazak na turnir na Siciliji koji je na programu 7. i 8. septembra. Ekipa Željka Obradovića će...

POVEZANE OBJAVE