U POSLEDNJEM TRENUTKU: Jedan od najvećih aduta Srbije ipak učestvuje u Parizu!

Iako je delovalo da Hetik Nikolajevič Cabolov, rivač slobodnim stilom, neće nastupiti na Olimpijskim igrama za Srbiju, izgleda da će se ipak dogoditi suprotno.

Prethodno je bilo najava da će ruski rvač koji nastupa pod srpskom zastavom biti suspendovan sa najvećeg takmičenja zbog proceduralnih prekršaja koji se tiču izbegavanja doping kontrole.

Ipak, iskusni rvač nikada nije bio pozitivan na nedozvboljena sredstva, a kakao sada stvari stoje on će se ipak naći u srpskom olimpijskom timu u Parizu, otkrio je Vječeslav Abdusalamov, ruski novinar specijalizovan za rvanje.

Cabolov je u septembru izborio olimpijsku vizu u kategoriji do 74 kilograma, kada je osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

Prethodno je pod našom zastavom osvojio i bronzu na prvenstvu Evrope u Zagrebu, dok je ranije bio svetski šampion 2014. godine. i osvajač bronze tri godine kasnije.

Zanimljivo da je Cabolova u Parizu trebalo da zameni Ali Arsalan, Iranac sa srpskim pasošem, kome je međutim primarna disciplina grčko-rimski stil, ali bi bio učesnik jer se norme u rvanju ostvaruju na nivou saveza, a ne konkretnog takmičara.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Borac poražen u još jednom pripremnom meču sa ABA ligašem

Košarkaši Borca iz Čačka odigrali su treći pripremni meč pred početak ABA lige. Posle pobede nad Jenisejem i poraza...

POVEZANE OBJAVE